Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FL: Slovan pretrhol negatívnu sériu

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava prelomili vo Fortuna lige 2014/2015 negatívnu sériu piatich zápasov bez víťazstva a ôsmich v rámci všetkých súťaží.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

MFK Ružomberok - Slovan Bratislava 1:2 (1:1)

Góly: 37. Vavrík – 40. Práznovský (vlastný), 62. Pelter. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Milinkovič, Gorosito (obaja Slovan), 1851 divákov.

zostavy a striedania:

MFK Ružomberok: Lešňovský – Ondrek (58. Habánek), Kružliak, Práznovský, Lovás – Nagy, Vavrík – Turčák, Janič (79. Lupták), Zreľák – Mance (54. Almaský)

Slovan Bratislava: Perniš – Bagayoko, Gorosito (46. Hudák), Kolčák, Jablonský – Grendel, Štefánik (85. Lásik) – Milinkovič, Peltier, Žofčák - Soumah (77. Halenár)

V úvode v domácich radoch bolo cítiť rešpekt z majstra, no postupne sa zverenci trénera Ladislava Šimča osmeľovali. V 2. min Soumah využil zaváhanie Práznovského a bola z toho prvá šanca, ale hosťujúci útočník z uhla prestrelil. V 16. min sa v bratislavskej šestnástke uvoľnil Mance a tiesnený otestoval Perniša. V 37. min Janič poslal loptu do "ohňa", Kružliak hlavou predĺžil na Vavríka a ten za pomoci ľavej žrde trafil do siete. Liptáci sa však tešili z vedenia len tri minúty, do centra Milinkoviča nastavil hlavu Práznovský smoliarsky poslal loptu do vlastnej siete.

"Belasí" vstúpili do druhého dejstva aktívnejšie, no v 56. min to bol Zreľák, ktorý dostal kolmicu za obranu hostí a ľavačkou pálil nad. V 62. min Bagayoko nacentroval loptu na hranicu päťky, brankár Lešňovský "zaspal" na čiare a Peltier pohodlne hlavou dostal Slovan do vedenia. Od stavu 1:2 sa zväčša futbalové dianie odohrávalo na domácej polovici ihriska pod bratislavskou kontrolou. V závere predsa prišli šance "Ruže" na vyrovnanie. V 82. min Zreľák potiahol loptu po ľavej strane, oslovil nabiehajúceho Nagya, lenže kapitánovi MFK strela nesadla. V 88. min miliónovú príležitosť zavraždil Lupták, keď z desiatich metrov zoči-voči Pernišovi neuspel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články