Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Wenger: Dvakrát som odmietol Real Madrid! Prezradil dôvod

LONDÝN - Arséne Wenger dvakrát odmietol ponuku viesť Real Madrid. Prezradil dôvod
Zdroj: 39350
Zdieľajte:

Uznávaný tréner Arséne Wenger vyjadril v rozhovore pre EFE, cituje ho Marca, svoju lásku k Realu Madrid a tiež skutočnosť, že dvakrát odmietol ponuku viesť "biely balet".

Wenger prezradil, prečo dvakrát odmietol trénovať Real Madrid

„Keď som bol dieťa, Real Madrid bol môj tím. Vyrastal som na sledovaní Di Stefana, Puskasa, Kopu, Santamariu, Genta... Bol som z nich v úžase. Páčil sa mi Real Madrid a postupom času to skončilo tak, že som im čelil."

Wenger dlhé roky pôsobil v Arsenale Londýn. Dvakrát mal príležitosť viesť klub svojho detstva - Real Madrid - no zakaždým odmietol. Prezradil, aké dôvody ho k tomu viedli.

Prečítajte si aj

Mourinho: Odmietam ísť niekam, kde nie je žiadny tlak. Uviedol dve ligy, ktoré nie sú pre neho

„Pri dvoch príležitostiach som takmer išiel do Realu Madrid. Nie je veľa ľudí, čo to môžu povedať. Ale bol som zapojený do projektu výstavby nového štadióna, ktorý by nahradil Highbury a museli sme to financovať."

„Všetko sme si to hradili sami. Nikto nám nepomohol. Zaplatili sme za to na ihrisku tým, že sme hráčov draho predávali a lacno nakupovali."

„Preto som nešiel do Realu Madrid. Chcel som dokončiť tento projekt. Odmietol som niektoré z najlepších tímov v Európe a teraz som na to celkom hrdý, pretože som preukázal odhodlanie a lojalitu, aby som sa dostal na koniec tohto projektu."

„Nehľadal som okamžitú slávu, išiel som do niečoho hlbšieho. V živote môžeš robiť len to, čo považuješ za správne. To je môj charakter. Neviem, či som sa rozhodol správne, ale urobil som to, čo som chcel."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Marca, EFE

Diskusia

Podobné články