Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Luis Enrique: Suarez ukázal viac, ako som od neho čakal

Hoci si uruguajský futbalista Luis Suarez po štvormesačnom dištanci odkrútil súťažnú premiéru za FC Barcelona, veľa dôvodov na radosť nemal.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

V prestížnom sobotňajšom El Clasicu podľahol jeho tím Realu Madrid 1:3 a na štadióne Santiaga Bernabeua inkasoval vôbec prvé góly v aktuálnej sezóne.

"Samozrejme, po takom dlhom čase, čo nehráte, sa vám uľaví, keď sa môžete vrátiť. Som nadšený, že som opäť hral a začal novú kapitolu. Vždy chcete absolvovať víťazný debut, škoda, že sa to nepodarilo," skonštatoval Suarez, ktorý si doposiaľ odpykával trest za uhryznutie Taliana Giorgia Chielliniho na MS v Brazílii. Dvadsaťsedemročný útočník v sobotu odohral 69 minút a po stretnutí mohol byť so svojím výkonom spokojný. Tréner "Barcy" Luis Enrique ho zaradil v základnej zostave na pravú stranu útočného tria k Messimu s Neymarom a už v 4. minúte sa mu odvďačil gólovou prihrávkou. Z pravej strany preniesol hru na Neymara, ktorý presnou strelou k pravej žrdi otvoril skóre. O necelých 20 minút si mohol pripísať druhú "asistenciu", keď Messimu poslal ideálnu prihrávku, no ten pred Casillasom pohorel. Slovami chvály na jeho adresu nešetril ani Luis Enrique.

"Suarez hral naozaj dobre. Ukázal viac, ako som od neho čakal. Je to dôležitý hráč, ktorý vie, ako má hrať," uviedol hlavný kormidelník a k jeho striedaniu dodal: "Vystriedal som ho, pretože som si myslel, že záverečná pol hodina by mohla byť pre neho náročná."

Cestu Realu Madrid za víťazstvom napokon naštartoval v 35. minúte portugalský kanonier Cristiano Ronaldo, ktorý po ruke Piqueho v šestnástke premenil pokutový kop. Obrat v zápase prišiel krátko po zmene strán. V 51. minúte umiestnil center Krossa od rohovej zástavky do siete hlavou Pepe a o desať minút ťažil Benzema z kombinácie Ronalda s Rodriguezom. "Biely balet" tak zdolal svojho odvekého rivala a v tabuľke na neho stráca z druhého miesta už iba bod.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články