Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chcú hráčov dohnať na hranicu vyčerpania? Klopp a Guardiola kritizujú nový formát Ligy majstrov

LONDÝN - Klopp a Guardiola nie sú spokojní s novým formátom Ligy majstrov
Zdroj: 39254
Zdieľajte:

Jürgen Klopp a Pep Guardiola sa pustili do kritiky Európskej futbalovej únie (UEFA) za reformu Ligy majstrov. Nový formát súťaže od roku 2024 podľa nich doženie hráčov na hranicu vyčerpania.

Tréneri pôsobia v FC Liverpool a Manchestri City, anglických kluboch, ktoré boli jednými zo zakladajúcich členov Európskej Superligy. Tá mala konkurovať práve LM, ale projekt zlyhal už po pár dňoch. Klopp i Guardiola boli proti ESL a teraz kritizujú aj UEFA. Počet účastníkov hlavnej fázy LM sa zvýši z 32 na 36 a tímy odohrajú v skupinách desať namiesto šiestich stretnutí.

Prečítajte si aj

AC Miláno sa pripravuje na odchod Donnarummu: Toto má byť jeho náhrada!

"Nemôžu len tak neustále zvyšovať záťaž. Je veľmi dobré, že Superliga už nie je na programe dňa, ale ani nová Liga majstrov nie je dokonalá. Koučov, hráčov ani fanúšikov sa nikdy nikto na nič nepýta. Už teraz sme na hranici možností. Ak sa v tom zhodujú všetci tréneri, asi na tom niečo bude," povedal Klopp pre agentúru AFP a podobný názor má tiež Guardiola: "Stále je to o tom istom. Futbal potrebuje kvalitu a UEFA si vybrala kvantitu. My o tom nerozhodujeme, možno by sme mali požiadať UEFA a FIFA, aby natiahli rok na 400 dní. To by možno bolo riešenie. Takto bude pri záťaži na klubovej a reprezentačnej úrovni hroziť oveľa viac zranení."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články