Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pohľad Kloppa a Zidana na Superligu: Jeden otvorene proti, druhý je tajnostkársky

LIVERPOOL - Hviezdni tréneri Klopp a Zidane o vzniku Superligy: Jeden rázne proti, druhý tajnostkári
Zdroj: 39254
Zdieľajte:

Jurgen Klopp

Anglický futbalový klub FC Liverpool patrí medzi dvanásť zakladajúcich členov Európskej Superligy (ESL), no ich tréner Jürgen Klopp z novej súťaže nie je nadšený. Nepáči sa mu elitársky charakter ligy, ktorý potiera súťažnú podstatu futbalu.

"Môj názor sa nezmenil. Ani ľuďom sa to nepáči, čo chápem, ale viac k tomu nemôžem povedať, pretože sme sa na tom nepodieľali, ja ani hráči. Vôbec sme o tom nevedeli, ale musíme to akceptovať a počkať, ako sa to vyvinie," citovala Kloppa agentúra DPA. Vznik novej ligy ohlásili v pondelok popredné kluby z Anglicka, Talianska a Španielska, ich zámerom je konkurovať súťažiam pod hlavičkou UEFA.

Podľa Kloppa však uzavretej súťaži bude chýbať súťaživosť, ako príklad uviedol situáciu v Premier League: "Na futbale mám rád konkurenciu. Pozrite sa na West Ham, ktorý bojuje o Ligu majstrov. Hoci nechcem, aby sa tam dostali na úkor nás, ale páči sa mi, že majú šancu."

V rozhovore pre Sky Sports tiež poukázal na negatívnu reakciu fanúšikov, ktorých považuje za najdôležitejší aspekt. Priaznivci "The Reds" rozprestreli pred štadiónom Liverpoolu protestné transparenty, ktorými vyjadrili nesúhlas s ESL: "Fanúšikovia sú základ futbalu. Musíme spraviť všetko, aby nič nestálo medzi tímom a priaznivcami, klub musí byť nad akýmikoľvek rozhodnutiami."

Prečítajte si aj

Po masívnej vlne kritiky jeden z anglických klubov zvažuje vystúpiť zo Superligy

Zinedine Zidane

Tréner futbalistov Realu Madrid Zinedine Zidane sa nepodelil s verejnosťou o svoj názor na novú Európsku Superligu (ESL). Jeho klub patrí k dvanástim zakladajúcim členom, podľa jeho slov ho však zaujímajú iba jeho povinnosti.

"Mám na to svoj názor, ale nechám si ho pre seba. Určite si poviete, že nikdy nič neprezradím, nič ma nenadchne. Prečo? Pretože mňa poháňa moja práca, to je to, čomu sa chcem venovať," povedal novinárom Zidane podľa agentúry AFP.

Francúzskeho kormidelníka nerozhodila ani hrozba vylúčenia z Ligy majstrov, v ktorej sa jeho zverenci prebojovali do semifinále: "To je otázka pre jediného človeka, prezidenta klubu. Ja som na to, aby som hovoril o našich výkonoch na ihrisku."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články