Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Iránska televízia prerušila súboj Tottenhamu s United viac ako stokrát: Dôvod odhalený

LONDÝN - Diváci sledujúci šláger Tottenhamu s Man Utd na iránskej televízii si zápas príliš neužili.
Zdroj: 39163
Zdieľajte:

Šláger 31. kola anglickej Premier League medzi Tottenhamom a Manchesterom United (1:3) iránska štátna televízia prerušila viac ako stokrát.

Vysielanie na smiech

Podľa Daily Mail to bolo spôsobené tým, že sa do vysielania dostala ženská rozhodkyňa Sian Massey-Ellis. Keďže bola oblečená v klasických rozhodcovských trenírkach, v okamihu, keď sa objavila na obrazovke, iránska televízia ukázala panoramatický záber štadióna Tottenhamu Hotspur.

Iránska organizácia pre ľudské práva My Stealthy Freedom uviedla, že sa tak stalo preto, aby diváci miestnej televízie nevideli obnažené časti nôh rozhodkyne.

Prečítajte si aj

Koniec kariéry Zlatana? Za toto porušenie pravidiel FIFA mu hrozí až 3-ročný dištanc

„Televíznych cenzorov šokovala prítomnosť rozhodkyne v krátkych nohaviciach v tomto zápase. Ich riešením bolo rozptýliť dianie na ihrisku pohľadom do zadných ulíc Londýna, vďaka čomu bolo vysielanie zápasu na smiech."

„Na konci zápasu jeden z komentátorov zažartoval, že dúfa, že si diváci užili geografickú šou. Cenzúra je v DNA Iránskej islamskej republiky. Nemali by sme túto prax považovať za normu. Toto nie je naša kultúra. Toto je ideológia represívneho režimu," uviedla organizácia vo svojom vyhlásení.

V roku 1979 došlo v Iráne k islamskej revolúcii. Jedným z dôsledkov bolo, že ženy boli povinné nosiť závoj alebo šatku. Od roku 1979 do roku 2019 mali iránske ženy zákaz vstupu na futbalové štadióny.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Daily Mail

Diskusia

Podobné články