Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Koniec kariéry Zlatana? Za toto porušenie pravidiel FIFA mu hrozí až 3-ročný dištanc

MILÁNO - Hroziaci 3-ročný dištanc mu môže ukončiť kariéru! Zlatan Ibrahimovič zásadným spôsobom porušil pravidlá FIFA
Zdroj: 39026
Zdieľajte:

Švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič porušil pravidlá FIFA, pretože je akcionárom stávkovej spoločnosti. Informuje o tom švédsky Aftonbladet.

Hrozí Ibrahimovičovi koniec kariéry?

Ak FIFA uzná útočníka AC Milána za vinného, hrozí mu pokuta vo výške jedného milióna švédskych korún a suspendácia z futbalu až do výšky troch rokov. Tento trest by v praxi znamenal koniec kariéry legendárneho útočníka, ktorý má už 39 rokov.

Prečítajte si aj

Kúdela už pozná svoj trest za rasistické urážky Kamaru: Nezahrá si poriadne dlho!

Pravidlá FIFA a UEFA stanovujú, že hráči zapojení v stávkových spoločnostiach sa nemôžu zúčastňovať súťaží sponzorovaných týmito organizáciami.

Zlatan Ibrahimovič je stále spoluvlastníkom maltskej stávkovej spoločnosti, čo potvrdil jej generálny riaditeľ Bethard Eric Scarp.

Generálny tajomník Švédskeho futbalového zväzu Håkan Sjöstrand uviedol, že zväz o situácii s Ibrahimovičom ešte nerokoval.

Ibrahimovič sa stal spolumajiteľom a tvárou stávkovej spoločnosti prostredníctvom svojej spoločnosti Unknown AB ešte v roku 2018. Z tohto dôvodu by sa nemohol zúčastniť majstrovstiev sveta 2018, aj keby neukončil svoju kariéru v národnom tíme.

Pripomíname, že v marci sa 39-ročný útočník vrátil do švédskej reprezentácie v kvalifikácii o postup na MS 2022.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Aftonbladet

Diskusia

Podobné články