Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

10 hráčov s najtvrdšou strelou

Krásne góly sú jedným z dôvodov, prečo ľudia milujú futbal. Exportné góly však ľudí doslova zdvíhajú zo stoličiek. Práve takéto presné zásahy charakterizujú desiatich futbalistov, ktorých strely, v dvoch prípadoch doslova, lámu kosti.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hamit Altintop

Bývalý hráč takého veľkoklubu ako je Real Madrid za „biely balet“ často nenastupoval, no aj na Santiago Bernabéu mohli zistiť to, čím je tento turecký futbalista známy - tvrdá a presná strela zo stredných vzdialeností. V kvalifikácii na Euro 2012 sa Turecko stretlo s Kazachstanom a brankára Kazachov určite ešte dodnes budí zo sna strela Hamita Altintopa zakončená priamo z rohového kopu. V roku 2010 zásluhou tejto trefy získal ocenenie Ferenca Puskása za najkrajší gól roka.

Zlatan Ibrahimovič

To, že sa v tomto rebríčku nachádza Zlatan určite nikoho neprekvapuje. Presne pre takéto strely a góly ho predurčujú jeho fyzické predpoklady. Jeho sila v súbojoch a vlastne aj celkovo je niekedy neuveriteľná. Už mnohokrát sa predviedol „delovkou“, ktorá takmer trhala sieť, ale aj akrobatickými a efektnými zakončeniami, aké vie iba Zlatan.

Steven Gerrard

Srdce liverpoolskej zálohy, ale aj celého Liverpoolu, to je Steven Gerrard. Kapitán „The Reds“ je však okrem žijúcej legendy aj postrachom brankárov čo sa týka striel zo stredných vzdialeností. Nie raz ukázal, že má v pravačke doslova dynamit.

David Beckham

David je známy hlavne svojimi milimetrovými prihrávkami a ešte presnejšími strelami z priamych kopov. Aj keď sú tieto góly väčšinou technické, aj on vie poriadne vypáliť. Niekedy však musel tieto schopnosti techniky a sily skombinovať a vzišiel z toho takýto krásny a navyše dôležitý gól proti Grécku.

Alex

Brazílčan Alex je momentálne hráčom AC Milána, no všade, kde doteraz pôsobil udivoval divákov svojimi tvrdými strelami z priamych kopov, z ktorých niekedy padli naozaj neskutočné góly. 25 až 35 metrov je pre neho tá optimálna vzdialenosť, z ktorej môže vypáliť. Presvedčili sa o tom aj také mužstvá ako Liverpool alebo Arsenal. Nájdete medzi týmito gólmi rozdiel?

Paul Scholes

Známy ako jeden z najlepších strelcov v Premier League zo stredných vzdialeností. Old Trafford neraz zažil ten pocit, keď sa do lopty oprel Paul Scholes a potom ju diváci videli až napnúť sieť. Jeden z jeho najkrajších gólov strelil v semifinále Ligy majstrov proti Barcelone a práve tento presný zásah posunul „červených diablov“ do finále.

Wayne Rooney

Hviezda Manchesteru United a dnešný oslávenec sa za svoju strelu takisto nemusí hanbiť. Už niekoľko krát nám dokázal, že vie naozaj poriadne vypáliť a brankári sa tak musia mať na pozore. Na svoj prvý zápas, ktorý mohol sledovať naživo určite nezabudne vtedy 9-ročný Jamie Thomas, ktorému počas rozcvičky pred zápasom Wolverhampton - Manchester United v roku 2012, zlomil práve Wayne Rooney zápästie. Určite mu to odpustil, keďže je fanúšikom „červených diablov“. Na silu a v tomto prípade hlavne presnosť Rooneyho strely nezabudnú ani hráči Newcastleu United.

John Arne Riise

Bývalý hráč Liverpoolu sa taktiež môže pýšiť poriadnou „delovkou“. Riiseho strely spoza šestnástky boli v jeho liverpoolskych časoch povestné. Na vlastnej koži to mohol pocítiť vtedajší hráč Manchesteru United, Alan Smith, ktorý sa mu hodil do strely a cenou za zblokovanie, bola jeho zlomená noha. Rovnako proti Manchesteru strelil aj jeden z jeho najkrajších gólov.

Cristiano Ronaldo

Fotky, na ktorých vidno veľkosť stehenných svalov Cristiana Ronalda určite každý z Vás videl. Preto nikoho neprekvapuje, že aj tento hráč sa nachádza v tomto rebríčku. Góly proti Portu v Lige majstrov a Osasune v španielskej lige, sú toho dôkazom.

Roberto Carlos

Ak by v tomto výbere nefiguroval tento bývalý ľavý obranca Realu Madrid, nebolo by zrejme všetko v poriadku. Fabien Barthez by o tom vedel čo to povedať. Carlosova strela proti Francúzsku, ktorého bránku vtedy hájil práve Barthez, sa zapísala do dejín. Ani vek však u tohto Brazílčana nehrá rolu, ak ide o silu strely. Na sklonku kariéry odišiel hrať späť do rodnej Brazílie a v zápase proti Botafogu naplno ukázal silu svojej ľavačky. Veľká škoda, že to neskončilo gólom.

Bonus

Ako bonus sme vybrali posledné video, ktorého hlavným hrdinom je bývalý hráč Blackburnu Rovers, Steven Ried v zápase proti Wiganu Athletics. Ešte šťastie, že existujú spomalené zábery.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články