Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chovanec: S hráčmi zamáva každá nepriaznivá okolnosť

Premiéru v pozícii trénera futbalistov ŠK Slovan Bratislava si rozhodne predstavoval inak.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Jozef Chovanec nedokázal trápiacemu sa slovenskému majstrovi vytrhnúť tŕň z päty a po prehre 0:3 so Spartou Praha vo štvrtkovom súboji Európskej ligy UEFA 2014/2015 trefne skonštatoval, že veľký podiel na nepriaznivom výsledku nesie súčasné psychologické rozpoloženie hráčov.

"Dlhší čas sme nehrali súťažný zápas, ale to nebol náš hlavný problém. Tým je, že v hlavách hráčov sa za nepriaznivého stavu 0:1 a 0:2 začali premietať neúspechy z predošlých zápasov. Mužstvo je v takom stave, že s ním teraz zamáva každá nepriaznivá okolnosť," povedal Chovanec, ktorý prišiel do Slovana minulý týždeň a vo funkcii trénera nahradil Františka Straku. Za krátky čas s mužstvom, ktoré má z posledných ôsmich zápasov bilanciu 0-1-7 a skóre 1:21, nedokázal spraviť zázrak.

Napriek prehre rozdielom triedy s bývalým federálnym rivalom našiel nový kouč "belasých" aj jedno pozitívum. "Videl som hráčov v akcii. Mal som možnosť si urobiť obraz o tom, čoho sú schopní a ako reagujú na jednotlivé situácie. Študijný materiál je to výborný. Bohužiaľ, daňou za neho je trpká chuť prehry. Dávame veľmi málo gólov, to je veľký problém. Nemáme útočníkov, ktorí by boli hladní po góloch. Ale musíme pracovať s materiálom, aký máme, aby sme boli schopní konkurencie. Verím, že sa od súčasného nepriaznivého stavu odrazíme už v nedeľu v Ružomberku," dodal Chovanec.

Slovanisti pôsobia v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA ako fackovací panák, po debakli 0:5 s Young Boys Bern a prehre 0:2 s Neapolom prišiel tretí zlý výsledok proti Sparte, ktorá mala byť pre slovenský tím papierovo najhrateľnejším súperom. "Lenže rozdiel medzi mužstvami bol evidentný. Sparťania hrali v pohode, sebavedomo, výborne kombinovali. A naopak, naši hráči boli v útlme."

Po zápase sa viac ako o dianí na ihrisku hovorilo o nechutnom incidente zo 42. minúty, keď zhruba desiatka maskovaných a tyčami ozbrojených priaznivcov hostí prevalila plot na svojom sektore a ohrozovala bezpečnosť divákov na susednej tribúne. Tí sa rozbehli smerom k hracej ploche, strhla sa "mela", zasahovať musela polícia a ťažkoodenci. Na pokyn hlavného rozhodcu sa hráči stiahli do útrob štadióna a polčas sa dohral až po 40-minútovom prerušení. "Z toho, čo sa stalo pri prerušení, je človeku smutno. Futbal sa hrá pre divákov a toto v 21. storočí na štadióny nepatrí," uviedol na margo incidentov v hľadisku Chovanec.

K zásahu bezpečnostných zložiek však nepochopiteľne prišlo až po zhruba desiatich minútach od vypuknutia akcie, za čo nesie vinu organizátor zápasu ŠK Slovan. Klubu hrozí od Európskej futbalovej únie (UEFA) mastná pokuta a pravdepodobne aj uzavretie štadióna na najbližší domáci zápas EL s Young Boys Bern.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články