Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

UEFA zavrela Srbom štadión, vezme im body a udelí pokutu

Európska futbalová únia (UEFA) v piatok pridelila kontumačné víťazstvo 3:0 Srbsku za predčasne ukončený zápas I-skupiny kvalifikácie EURO 2016 s Albánskom.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Srbi sa však z bodov radovať nemôžu, pretože UEFA im v konečnom účtovaní rovnako tri body v tabuľke odráta. Informoval o tom Srbský futbalový zväz na oficiálnom webe.

Reprezentanti Srbska ďalej budú na základe verdiktu disciplinárky UEFA musieť odohrať dva nasledujúce súťažné domáce zápasy I-skupiny bez divákov. Srbi aj Albánci navyše dostali od UEFA finančné pokuty 100.000 eur.

Pôvodne malo rozhodnutie padnúť vo štvrtok, UEFA ho ale posunula o jeden deň na piatok 24. októbra. Dôvodom odkladu bolo veľké množstvo predloženého materiálu, ktorý museli zástupcovia UEFA preskúmať.

Duel 14. októbra na domovskom štadióne Partizanu Belehrad bol najskôr pred koncom prvého polčasu prerušený, ani po tridsiatich minútach sa však vyhrotená situácia neupokojila a anglický arbiter Martin Atkinson sa rozhodol ho ukončiť. Dôvodom bola albánska vlajka, ktorá na minihelikoptére pred koncom prvého polčasu lietala nad ihriskom, a keď ju uchmatol srbský hráč Stefan Mitrovič, medzi balkánskymi rivalmi vzplanuli vášne. Vzápätí vtrhli na ihrisko aj srbskí fanúšikovia a snažili sa napadnúť futbalistov Albánska. Atkinson preto poslal tímy do šatní, a keďže sa situácia neupokojila, v zápase sa už nepokračovalo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články