Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hviezdy budúcnosti: 10 najžiarivejších talentov na EURO do 21 rokov

BRATISLAVA - 10 najžiarivejších hviezd EURO do 21 rokov. Veľkokluby z nich nespúšťajú oči!
Zdroj: 35935
Zdieľajte:

Športový portál The Athletic zostavil zoznam 10 najtalentovanejších hráčov EURO 2021 do 21 rokov.

Na tomto zozname figurujú: útočník Ruska a CSKA Moskva Fedor Chalov, obranca Holandska a Lille Sven Botman, útočník Janova a Talianska Gianluca Scamacca, stredopoliar Francúzska a Monaca Aurelien Tchouameni, útočník Nemecka a Dortmundu Youssufa Moukoko.

Ďalej špecializovaný portál medzi najväčšie hviezdy európskeho šampionátu do 21 rokov zaradil týchto hráčov: stredopoliara Portugalska a Sportingu Lisabon Pedra Goncalvesa, hviezdu Getafe a Španielska Marca Cucurellu, stredopoliara Islandu a Norrkopingu Isaka Johannessona, útočníka Dánska a Vejle Wahida Faghira a stredopoliara Anglicka a PSV Eindhoven Noniho Maduekeho.

10 najväčších talentov EURO 2021 hráčov do 21 rokov

Fedor Chalov zažiaril hneď v úvodnom stretnutí proti Islandu. Výhru 4:1 režíroval gólom a dvoma asistenciami. Za CSKA Moskva odohral v tejto sezóne 20 zápasov a strelil v nich 5 gólov. Obrovský talent, nielen ruského, ale aj svetového futbalu.

Sven Botman sa ukázal gólom proti Maďarsku. Pravidelne nastupuje za Lille, v tejto sezóne odohral 29 zápasov.

Gianluca Scamacca gólom zariadil remízu s Českom 1:1. Za Janov strelil v 19 zápasoch 4 góly a je to budúcnosť talianskeho futbalu.

Aurelien Tchouameni hráva stabilne za Monaco, v 29 zápasoch aktuálnej sezóny strelil dva góly.

Youssufa Moukoko je hračka prírody. Má len 16 rokov, napriek tomu za Dortmund v tejto sezóne odohral 14 zápasov a strelil v nich tri góly. V základnej skupine na EURO nedostal príležitosť. Možno vo vyraďovacej časti.

Pedro Goncalves si pripísal na turnaji zatiaľ jednu gólovú asistenciu. V portugalskej lige je jednou z najväčších hviezd. V 22 zápasoch strelil 15 gólov a je o neho obrovský záujem medzi zvučnými klubmi po celej Európe.

Marc Cucurella má rovnako na turnaji na konte zatiaľ jednu asistenciu. V drese Getafe v 27 zápasoch strelil tri góly.

Isak Johannesson má len 18 rokov, napriek tomu je členom základnej jedenástky Islandu U21. V roku 2020 za švédsky Norrkoping odohral 28 stretnutí a strelil tri góly.

Wahid Faghir má dokonca iba 17 rokov. Je to obrovský talent. V drese Vejle v dánskej lige v 22 súbojoch strelil 5 gólov.

Noni Madueke je 19-ročný mladík obliekajúci dres PSV Eindhoven. Na turnaji odohral 70 minút proti Portugalsku. Za PSV mu to ide, v tejto sezóne Eredivisie strelil 7 gólov v 19 zápasoch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: The Athletic

Diskusia

Podobné články