Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Sparta ovládla Pasienky

Zápas, ktorý prerušilo vyvádzanie fanúšikov, rozhodol druhý polčas.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

UEFA Europa League - 3. kolo, skupina I:

Slovan Bratislava - Sparta Praha 0:3 (0:0)

Góly: 56. Lafata, 61. Konaté, 81. Krejčí. Rozhodoval:Strömbergsson (Švéd.)

Slovan: Perniš - Čikoš, Jablonský (59. Kubík), Gorosito, Bagayoko, Kolčák, Grendel (76. Hudák), Žofčák, Soumah, Lásik, Halenár (79. Fořt)

Sparta: Bičík - Brabec, Kadeřábek, Holek, Nhamoinesu, Vácha, Matějovský (80. Vacek), Dočkal (90.+ Mareček), Krejčí, Konaté, Lafata (87. Přikryl)

Prvú šancu zápasu si vypracovali hostia, Krejčího strelu dokázala obrana belasých zblokovať. Po štvrťhodine mali domáci výhodu priameho kopu, Halenárov pokus však mieril len do múru. V 21. minúte mali Sparťania obrovskú šancu, Costa si v malom vápne vyskočil na center, loptu hlavou poslal len do brvna. Desať minút pred koncom vyslal štipľavú strelu Grendel, Bičík vyrazil na rohový kop. Tri minúty pred koncom musel hlavný rozhodca Strömbergsson zápas prerušiť. Skupina hosťujúcich fanúšikov z Česka vylomila oplotenie na svojom sektore a rozbehla sa smerom k táboru priaznicov "belasých". Niekoľko minút trvajúcu potýčku následne prerušil až zásah polície a ťažkoodencov. Po zhruba pol hodine sa znovu začalo hrať, no v krátkej dobe sa už na Pasienkoch nič neudialo.

Pred úvodom druhého polčasu vyzvali obaja kapitáni fanúšikov k tomu, aby sa situácia z konca úvodného dejstva nezopakovala. V 54. minúte predviedol skvelý slalom Soumah, ktorého zastavil na hranici šestnástky zastavil Holek. Po jedenástich minútach poslal Spartu do vedenia kapitán Lafata, aj keď rozhodcovia prehliadli jeho jasné postavenie v ofsajde. Po hodine hry poslal prízemný center do šestnástky Costa a Konaté po druhýkrát prekonal Perniša. Belasí sa v druhom polčase nevedeli presadiť a v 73. minúte mohol definitívne rozhodol Dočkal, ktorého strelu k ľavej žrdi Perniš vyrazil na roh. Sedem minút pred koncom po prieniku Konatého definitívne rozhodol o sparťanskom víťazstve Krejčí. V závere mohol korigovať Fořt, ale napálil loptu vysoko nad sparťanskú bránu. Sparta zvládla lepšie druhý polčas a zaslúžene si tak vezie z Bratislavy tri body.

Hlasy po zápase:

Jozef Chovanec, tréner Slovana: "Pozitívne dojmy nie sú, prehrali sme, je to sklamanie. Myslím, že vysoké tempo sme nedokázali dobre zvládnuť. My nedostupujeme súpera, lebo nestíhame fyzicky. Potom robíme chyby a inkasujeme góly. Už aj prvý polčas sme mali problémy. Dnes sa hrajú kolmé prihrávky a v pohybe, bude trvať, kým to naši hráči pochopia. Chlapcov som poznal v súboji s ťažkým súperom, to je pre mňa dôležitý materiál. Z toho, čo sa stalo pri prerušení je človeku smutno, futbal sa hrá pre divákov a toto v 21. storočí na štadióny nepatrí."

Dušan Perniš, brankár Slovana: "Ani neviem, že prvý gól bol z ofsajdu. Po druhom góle sme už rezignovali. Prvý polčas sme hrali celkom dobre, čo sa týka kompaktnosti. Po góloch to už ale nebolo také. Je to ťažké, je to o psychike, stále sa opakujú chyby. Musíme ísť ďalej, zlomiť to a naštartovať niečo nové."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články