Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mintál v Norimbergu ako asistent skončil

Marek Mintál už nie je asistentom trénera v nemeckom druholigovom futbalovom klube 1. FC Norimberg.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Bývalý slovenský reprezentant a dlhoročný hráč Norimbergu vo funkcii skončil, pretože sa chce naplno venovať dokončeniu trénerskej licencie na Slovensku. Informovali o tom nemecké médiá i oficiálna stránka klubu.

"Aby som sa vyhol dvojnásobnému zaťaženiu, je to v tejto chvíli najlepšie a najzmysluplnejšie riešenie," vysvetlil pre webstránku Norimbergu 37-ročný Mintál, ktorého vo februári budúceho roka čakajú trénerské skúšky. Potom by sa podľa vyjadrenia klubových funkcionárov mohol vrátiť k pôsobeniu v prvom tíme Norimbergu, hoci podľa periodika Bild nefungovala jeho spolupráca s hlavným koučom Valérienom Ismaëlom ideálne.

"Marek musí raz za dva týždne navštevovať na tri-štyri dni semináre a preto sa nemôže pravidelne zúčastňovať na tréningovej príprave tímu. Vždy sme zdôrazňovali, že budeme podporovať Mareka pri jeho trénerskom rozvoji," uviedol manažér 1. FC Martin Bader. Norimberg sa ale služieb Mintála nevzdal úplne, príležitostne sa bude venovať mládeži v klube a pomáhať s tréningovým procesom tímov do 21, 19 a 17 rokov.

Mintál v rokoch 2003 až 2011 nastrieľal za Norimberg v 210 dueloch až 77 gólov. V máji 2013 ukončil svoju bohatú kariéru a v lete toho istého roka sa ujal funkcie asistenta trénera v nemeckom klube.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články