Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Je zaradenie Lobotku do nominácie Slovenska oprávnené? Borbély má jasnú odpoveď

BRATISLAVA - Je zaradenie Stanislava Lobotku do slovenskej nominácie správnym krokom? Ladislav Borbély má jasnú odpoveď
Zdroj: 34647
Zdieľajte:

Stanislav Lobotka nezažíva najlepšie futbalové obdobie. Nevyšli mu posledné reprezentačné zápasy, bol terčom kritiky. V klube nehráva, za Neapol nastúpil v tomto roku len na 37 minút. O kvalitnej forme, ani o zápasovej praxi sa nedá hovoriť.

Je nominácia Lobotku oprávnená?

Napriek tomu sa jeho meno objavilo v nominácii trénera Štefana Tarkoviča na úvodné kvalifikačné zápasy MS 2022. Na sociálnych sieťach sa okamžite začali ozývať nespokojné hlasy mnohých fanúšikov. Diskutujú o tom, či je alebo nie je Lobotkova nominácia oprávnená.

Tréner a televízny expert a spolukomentátor Ladislav Borbély má na túto vec jasný názor.

„Stotožňujem sa s jeho zaradením. Napriek tomu, že účinkovaním v klube nedáva dostatočné dôvody na nomináciu. Vychádzam z limitovaných možností trénera pri výbere hráčov," vyhlásil Borbély v rozhovore pre šport.sk.

Lobotka nie je jediným hráčom z Tarkovičovej nominácie, ktorému chýba dostatočná zápasová prax. Navyše jeho plány výrazne sťažuje súčasná komplikovaná covidová situácia a najrôznejšie obmedzenia. Napríklad hráči z Bundesligy budú k dispozícii len na súboj s Cyprom.

Prečítajte si aj

Vybuchne dvojnásobná prestupová bomba? FC Barcelona otvorená hviezdnej výmene útočníkov s Juventusom

„Tréner je postavený pred obrovskú dilemu. Buď nominuje hráčov zo silných líg bez optimálneho vyťaženia, alebo hráčov z priemerných a slabších líg nastupujúcich pravidelne. Pred odpoveďou musíme zohľadniť, ako sa momentálne hráči bez praxe dostali do silných líg a aké kritériá museli splniť, aké majú skúsenosti na medzinárodnej úrovni a ako zapadajú do filozofie trénera.

Je riskantné nominovať nevyskúšaného hráča, ktorý síce nastupuje pravidelne alebo aj žiari, no v slabšej lige. Obzvlášť teraz v pandemickej dobe, keď nie je priestor na prípravné duely. Na druhej strane je riziko zlyhania práceschopnosti hráčov, ktorí v kvalitnejších ligách sedia na lavičke a nemajú dostatočnú fyzickú kondíciu.

Tréner Tarkovič určite zohľadnil tieto faktory. Verejnosť by nemala spochybňovať jeho výber a namiesto toho vyjadriť podporu. Žijeme však v dobe, keď sa vďaka anonymite sociálnych sietí bez zodpovednosti ľahko ventilujú názory.”

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články