Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Lavička pred Slovanom: Nemáme nosy hore

Futbalisti českého majstra Sparty Praha cítia pred štvrtkovým duelom 3. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 v Bratislave proti Slovanu rešpekt.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hodlajú však na Pasienkoch predviesť vlastnú hru, ktorá ich priviedla v posledných zápasoch k úspešným výsledkom.

Hoci tréner "Rudých" Praha Vítězslav Lavička chcel vidieť najbližšieho slovenského súpera aj osobne a na živo, čo sa odložený ligový duel s Trnavou nepodarilo, nemyslí si, že by to mal byť pre "rudých" hendikep. Ako povedal na oficiálnej predzápasovej tlačovej konferencii, informácií o "belasých" má český majster dostatok.

"V príprave na Slovan sme počítali, že ich budeme vidieť okrem dvd aj na živo. Chceli sme vidieť ich duel s Trnavou, ktorý sa nehral, tak to je istá zmena oproti nášmu pôvodnému plánu. Ale aj tak máme o Slovane informácií dosť," skonštatoval Lavička, ktorý si tiež nemyslí, že jeho tím bude mať úlohu v Bratislave uľahčenú poslednou nepriaznivou sériou domácich, ktorí nevyhrali v siedmich súťažných stretnutiach za sebou. "Radi by sme nadviazali na naše posledné výkony a výsledky. Aj napriek tomu, čím Slovan momentálne prechádza, cítime rešpekt. Ukázali to v úvode sezóny a boli blízko úspechu v LM. Nemáme nosy hore, ale máme veľké odhodlanie, ukázať dobrú Spartu a byť v Bratislave úspešní. Očakávame náročný zápas, lebo cítime, že hráči Slovana sú veľmi odhodlaní."

Za kabínu dostal pred médiami slovo Lukáš Vácha, ktorý na margo postfederálneho derby uviedol: "Bavili sme sa o tom ľahko s trénerom cestou na tlačovku, že tu nejaké federálne derby už odohral. Ja som mal vtedy asi štyri roky, tak si z toho veľa nepamätám. Ale z toho, čo som počul si myslím, že to bude mať obrovský náboj. Ide o zápas EL, ktorý je pre nás veľmi dôležitý a bude mať mnoho nábojov." Vácha, tak ako aj jeho spoluhráči momentálne odvádzajú dobré výkony, darí sa im v lige a v EL naposledy na Letnej zdolali Bern 3:1. "Cítim sa dobre, dúfam, že mi to pôjde takto aj ďalej. Ale nejde len o mňa, je to o celom tíme a chceme dokázať, že máme formu a dosiahnuť dobrý výsledok."

Slovan ešte v EL v dvoch prvých zápasoch skupiny neskóroval, podľa Váchu to ale nemusí byť smerodajné: "My sa chceme sústrediť na seba. Vieme, ako máme kvalitu, aj keď samozrejme, vieme, akú kvalitu má aj Slovan. Oni sa budú chcieť od niečoho odraziť a my by sme nechceli byť ten tím, od ktorého sa odrazia."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články