Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Z piatich traja zomreli: Ferguson odhalil svoj boj o život, istý čas nemohol rozprávať

GLASGOW - Legendárny tréner Alex Ferguson spomína na svoj boj o život z roku 2018: Traja z piatich zomreli, istý čas som nemohol rozprávať
Tréner Alex Ferguson.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

Škótsky futbalový tréner Alex Ferguson v najnovšom dokumente uviedol, že v máji 2018 utrpel krvácanie do mozgu a obával sa o svoj život.

"Bol to nádherný deň, pamätám si to," povedal a neskôr si položil otázku, koľko takých slnečných dní ešte zažije. "Bolo to pre mňa ťažké. Nechceš zomrieť, nad týmito vecami som veľa premýšľal."

Prečítajte si aj

Bol kapitánom úhlavného rivala: Po sezóne má v Juventuse nahradiť Cristiana Ronalda

Film, ktorý režíroval Fergusonov syn Jason, rozpráva o živote a kariére slávneho trénera od jeho detstva. Sedemdesiatdeväťročný Škót v ňom uviedol, že lekári v nemocnici mu dávali len malú šancu na prežitie: "V ten deň sa vyskytlo na klinike päť prípadov krvácania do mozgu. Traja zomreli, dvaja prežili. Mal som šťastie."

Následne musel bojovať s následkami a dočasne stratil hlas. Po desiatich dňoch sa mu s pomocou terapeuta vrátil. Ferguson sa obával aj straty pamäte a tak film natočili ešte kým sa zotavoval. Momentálne sa už vystrábil zo zdravotných problémov.

Ferguson sa preslávil pôsobením v Manchestri United, ktorý viedol 26 rokov a získal s ním 38 trofejí. Informovala agentúra DPA.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články