Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kouč AS Garcia: Boli sme len štatistami

Bavorský víchor zrovnal Rím so zemou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Bayern Mníchov deklasoval v utorňajšom zápase Ligy majstrov futbalistov domáceho AS Rím 7:1 a prepísal klubové dejiny, keď dosiahol najvyššie víťazstvo na ihriskách súperov v európskej klubovej súťaži číslo jeden. Doterajším rekordom bol triumf 5:0 nad Sportingom Lisabon v roku 2009.

Vypredaný Olympijský štadión v Ríme zmrazil už v 9. minúte Robben, ktorý si loptu v šestnástke zasekol typicky na ľavú nohu a presnou strelou skóroval. "Bavori" v ďalšom priebehu úplne ovládli hru a výrazne prevyšovali domácich vo všetkých aspektoch. V 24. minúte podčiarkli obrovskú hernú pohodu presnou kombináciou s gólovou koncovkou Götzeho a už o minútu neskôr sa poľahky presadil hlavou z päťky aj topkanonier Lewandowski. Po polhodine hry pridal štvrtý presný zásah opäť Robben a polčasovú skazu dokonal v 36. minúte presne umiestnenou strelou z "bieleho bodu" Müller. Hoci sa domáce AS v druhom polčase herne vzchopilo, napriek niekoľkým gólovým príležitostiam sa ujala len Gervinhova hlavička zo 66. minúty. Konečný rezultát 7:1 stanovili striedajúci Ribery so Shaqirim.

"Vyzeralo to, ako keby sme hrali proti Barcelone. Malí a rýchli hráči Bayernu boli všade naokolo, dokonale nás zamotali do svojich sietí. Bola to však pre nás dobrá príučka do budúcnosti," súkal zo seba slová stredopoliar Rimanov Daniele De Rossi. Bayern o svojom triumfe rozhodol už v prvom polčase, keď na ukazovateli skóre svietil stav 5:0 pre hostí. "Oproti minulej sezóne sme zapracovali na taktike. Vyhrať 7:1, na to potrebujete aj kusisko šťastia. Nie je to normálny výsledok. Vyšlo nám všetko, na čo sme siahli," poznamenal kouč Bayernu Pep Guardiola, pod ktorého vedením ťahá mužstvo 12-zápasovú sériu bez prehry. Naposledy dostalo "po nose" v polovici augusta v zápase o nemecký Superpohár, keď trofej brala Borussia Dortmund. S plným počtom 9 bodov figuruje Bayern na čele tabuľky E-skupiny a dokorán sa mu rímskym skalpom otvorila brána do osemfinále.

AS Rím patrí druhá priečka s päťbodovým mankom. "Jedinou pozitívnou správou večera je, že Manchester City stratil body v Moskve a zostali sme na druhom mieste. Čo sa týka nášho zápasu, musím uznať, že Bayern bol jednoznačne lepší. Moji hráči boli len štatistami, pasívnymi divákmi ich koncertu. Bayern nám ukázal, že pred nami je ešte dlhá cesta, aby sme sa dostali na úroveň najlepších tímov súťaže," konštatoval tréner "giallorossi" Rudi Garcia. Napriek debaklu ukázali fanúšikovia AS Rím veľkodušné gesto, keď po konečnom hvizde svojich hráčov nezatratili a dokonca ich do šatní vyprevádzali aplauzom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články