Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hamšík v elitnej spoločnosti hviezd ako Lampard, Gerrard či Ronaldinho

BRATISLAVA - Marek Hamšík medzi najlepšími stredopoliarmi 21. storočia. Ocitol sa v skutočne hviezdnej spoločnosti
Zdroj: 36874
Zdieľajte:

Marek Hamšík sa zaradil medzi klubové legendy SSC Neapol. Výborné meno má aj v celosvetovom ponímaní. Podľa Transfermarkt je v top 10 najlepších strelcov medzi stredopoliarmi v 21. storočí. Slovenský reprezentačný kapitán sa dostal do skutočne elitnej spoločnosti.

Hamšík v hviezdnej spoločnosti

Vedie dvojica anglických legiend, ktoré sú v súčasnosti už v role trénerov. Frank Lampard strelil 261 gólov, Steven Gerrard 206 gólov. Nasledujú Rafael Van der Vaart (194), Marco Reus (187), Ronaldinho (169), Michael Ballack (161), Kaká (148) a David Silva (147).

Na deviatej pozícii za nimi figuruje práve Marek Hamšík so 142 gólmi.

Aktuálne je horúcou témou budúcnosť Hamšíka. Vyzerá to tak, že v Číne pokračovať nebude.

Z čínskej Superligy odchádzajú bohatí sponzori, niektoré kluby sa do súťaže ani neprihlásili, majú veľké finančné problémy a odchádzajú aj niektoré najväčšie hviezdy, ktoré poberali astronomické platy.

V Číne bol svojho času obrovský kapitál, snažili sa čo najviac propagovať miestny futbal, no na niektoré zápasy chodili ledva dve tisícky divákov.

Nielenže kompetentní nevideli návratnosť astronomických investícií, no do diania zasiahla aj kríza spôsobená koronavírusovou pandémiou.

Okrem zlej situácii v čínskej lige Marek Hamšík pozerá aj na to, že potrebuje zápasovú prax. V Číne sa začne hrať až v druhej polovici apríla a už koncom marca čaká Slovensko úvodný trojzápas v kvalifikácii o postup na MS 2022.

Prečítajte si aj

Vytvorí Chelsea najlepšiu brankársku dvojicu sveta? Monitoruje situáciu okolo tejto hviezdy

Hamšík by sa pred najnabitejším rokom slovenskej reprezentácie v histórii rád rozohral a dostal do potrebného tempa. Vrcholom bude letné EURO, na ktorom Slovákov v skupine preverí Švédsko, Poľsko a Španielsko.

Nedávno RTVS priniesla informáciu o tom, že Hamšík by mohol posilniť Slovan Bratislava. Generálny riaditeľ slovenského lídra Ivan Kmotrík ml. túto informáciu poprel s tým, že už skončilo prestupové obdobie v slovenskej lige.

No veľmi dobre z minulosti vieme, že Slovan si už raz v podobnej situácii poradil a prostredníctvom právnej kľučky angažoval Róberta Vitteka, ktorý nastupoval v belasom drese ako amatér.

V súvislosti s Hamšíkom sa spomínal aj záujem moskovských tímov Lokomotiv a CSKA.

V najbližších dňoch by malo byť o jeho budúcnosti definitívne jasno.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, Transfermarkt

Diskusia

Podobné články