Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

City zaváhalo, v Ríme, Borisove, Londýne a Gelsenkirchene gólové hody

Futbalisti anglického šampióna Manchestru City remizovali v prvom utorňajšom zápase E-skupiny Ligy majstrov 2014/2015 na trávniku CSKA Moskva 2:2. V ostatných zápasoch sme videli naozaj skvelé gólové predstavenia.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Domáci dohnali v druhom polčase dvojgólové manko a po góloch Seydoua Doumbiu a Bibrasa Matcha si pripísali do tabuľky prvý bod. Priebežne im patrí 4. priečka, Citizens, ktorí v skupine tiež ešte nevyhrali, sú s dvoma bodmi tretí.

Skóre stretnutia pred prázdnymi tribúnami otvoril v 29. minúte Sergio Agüero, ktorý už o deväť minút neskôr prihral na druhý presný zásah Jamesovi Milnerovi. Po hodine hry však znížil vôbec prvou strelou do priestoru hosťujúcej brány Doumbia a deľbu bodov zariadil štyri minúty pred vypršaním riadneho hracieho času z pokutového kopu Natcho.

Futbalisti Bayernu Mníchov deklasovali v šlágri utorňajšieho programu Ligy majstrov 2014/2015 AS Rím na jeho trávniku 7:1. O svojom presvedčivom triumfe rozhodli piatimi gólmi už v prvom polčase a potvrdili tak svoju dominanciu medzi tímami E-skupiny. Po úvodných troch kolách hlavnej fázy majú na konte deväť bodov, Rimania strácajú z druhej priečky tri. Tretí je Manchester City, ktorý len remizoval na pôde CSKA Moskva a výrazne si skomplikoval šance na postup do osemfinále.

Vypredaný Olympijský štadión v Ríme zmrazil už v 9. minúte Robben, ktorý si loptu v šestnástke zasekol typicky na ľavú nohu a presnou strelou skóroval. "Bavori" v ďalšom priebehu úplne ovládli hru a výrazne prevyšovali domácich vo všetkých aspektoch. V 24. minúte podčiarkli obrovskú hernú pohodu presnou kombináciou s gólovou koncovkou Götzeho a už o minútu neskôr sa poľahky presadil hlavou z päťky aj top kanonier Lewandowski. Po polhodine hry pridal štvrtý presný zásah opäť Robben a polčasovú skazu dokonal v 36. minúte presne umiestnenou strelou z "bieleho bodu" Müller. Hoci sa domáce AS v druhom polčase herne vzchopilo, napriek niekoľkým gólovým príležitostiam sa ujala len Gervinhova hlavička zo 66. minúty. Konečný rezultát 7:1 stanovili striedajúci Ribery so Shaqirim. Bayern si pripísal už dvanáste víťazstvo vo všetkých súťažiach za sebou, práve v Ríme však prvýkrát inkasoval od 30. augusta, keď jeho defenzívu prekonalo Schalke.

Zdrvujúcu prehru svoju tímu videli aj diváci v Borisove, kde Šachtar v zápase H-skupiny triumfoval nad BATE Borisov. Ukrajinský šampión "zničil" svojho súpera šiestimi gólmi už v prvom polčase, pričom až štyrikrát sa zapísal do streleckej listiny Luiz Adriano. Koncert brazílskeho útočníka pokračoval aj v druhom dejstve, keď v 82. minúte z penalty pridal piaty gól v dueli a vyrovnal rekord argentínskeho kanoniera Lionela Messiho. Obaja sú jedinými hráčmi, ktorí v jednom zápase skupinovej fázy dosiahli päť gólov.

Dôležitý trojbodový zápis zaznamenali v utorok aj futbalisti FC Barcelona. Katalánsky veľkoklub nasmeroval k víťazstvu nad Ajaxom Amsterdam už v 7. minúte Neymar, druhý presný zásah pridal v 24. po prihrávke Iniestu aj s pomocou šťastia Messi. V 88. minúte síce zdramatizoval duel El-Ghazi, víťazstvo domácich napokon potvrdil v nadstavenom čase Ramirez. "Barca" si tak napravila reputáciu po prehre 2:3 na pôde Paríža Saint Germain, no v tabuľke F-skupiny je druhá, keďže francúzsky šampión vyhral na Afroditinom ostrove nad cyperským APOEL-om Nikózia 1:0 gólom Cavaniho z 87. minúty.

LM 2014/2015 - 3. kolo skupinovej fázy, sumáre:

E-skupina:

CSKA Moskva - Manchester City 2:2 (0:2)

Góly: 65. Doumbia, 86. Natcho (z 11 m) - 29. Agüero, 38. Milner. Rozhodoval: Vad (Maď.)

AS Rím - Bayern Mníchov 1:7 (0:5)

Góly: 66. Gervinho - 9., 30. Robben, 24. Götze, 25. Lewandowski, 36. Müller (z 11 m), 78. Ribery, 80. Shaqiri. Rozhodoval: Eriksson (Švéd.)

F-skupina:

APOEL Nikózia - Paríž SG 0:1 (0:0)

Gól: 87. Cavani. Rozhodoval: Hategan (Rum.)

FC Barcelona - Ajax Amsterdam 3:1 (2:0)

Góly: 7. Neymar, 24. Messi, 90.+4 Ramirez - 88. El-Ghazi. Rozhodoval: Collum (Škót.)

G-skupina:

Chelsea Londýn - NK Maribor 6:0 (3:0)

Góly: 77., 90. Hazard (prvý z 11 m), 13. Remy, 23. Drogba (z 11 m), 31. Terry, 54. Viler (vlastný). Rozhodoval: Makkelie (Hol.)

Schalke 04 Gelsenkirchen - Sporting Lisabon 4:3 (1:1)

Góly: 34. Obasi, 51. Huntelaar, 60. Höwedes, 90.+3 Choupo-Moting (z 11 m) - 63., 78. Silva (prvý z 11 m), 16. Nani. ČK: 33. Mauricio (Sporting). Rozhodoval: Karasev (Rus.)

H-skupina:

BATE Borisov - Šachtar Doneck 0:7 (0:6)

Góly: 27., 36., 40., 44. a 82. Adriano (piaty z 11 m), 11. Alex, 35. Douglas. Rozhodoval: Bebek (Chorv.)

FC Porto - Athletic Bilbao 2:1 (1:0)

Góly: 45. Herrera, 75. Quaresma - 58. Fernandez. Rozhodoval: Skomina (Slov.)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články