Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Atlético si ide na Nou Campe splniť sen

Španielska futbalová liga dospela do veľkého finále. Až priamy súboj na Nou Campe dá odpoveď na to, čo Barcelona obháji titul alebo sa po 18-ročnej prestávke bude tešiť z triumfu Atlético Madrid.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Katalánci potrebujú v derniére zvíťaziť, Atleticu stačí aj remíza, keďže pred svojím rivalom má trojbodový náskok. Po prehre 0:2 na ihrisku Celty Vigo je definitívne z hry von Real Madrid.

Nechýbalo veľa, aby sa rozhodlo už v 37. kole. V závere duelu s Malagou mohol streliť vytúžený druhý gól Atletica Adrian Lopez, no jeho jedovku v nadstavenom čase bravúrne zneškodnil brankár Wily Caballero. "Keby mi niekto pred začiatkom sezóny povedal, že kolo pred koncom budeme na čele tabuľky o tri body pred Barcelonou, neveril by som mu. Oba tímy majú teraz rovnakú šancu, na Nou Campe to vidím 50:50, ako v každom finále. Na mojich hráčov som hrdý. Vynaložili obrovské úsilie na to, aby sa dostali tam, kde sú. V nedeľu urobia všetko pre to, aby si splnili sen," povedal pre akreditované médiá tréner Atletica Diego Simeone.

Barcelona mala v dueli na pôde nováčika z Elche územnú prevahu, šance Alexisa Sancheza i Lionela Messiho však zostali nevyužité a tak sa zrodila deľba bodov. Kouč Barcy Gerardo Martino priznal, že v závere tŕpol. "Ak by Atletico strelilo gól, definitívne by sme stratili šance na titul. Z dnešného zápasu som nemal najlepší pocit. Už po nevyužitej šanci Andresa Iniestu som sa začal obávať, že budeme mať opäť problémy s koncovkou. Keď v úvode nevyužijete gólové príležitosti, s pribúdajúcimi minútami zákonite strácate trpezlivosť. Ťažko povedať, čo nám chýbalo k víťazstvu," povedal Martino, ktorého budúcnosť na lavičke Barcelony je neistá. Hoci má ešte rok platný kontrakt, na Pyrenejskom polostrove so čoraz hlasnejšie hovorí o tom, že ho pri kormidle nahradí tréner Celty Luis Enrique.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články