Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Stal sa najmladším strelcom Bayernu v Lige majstrov. Bude reprezentovať Nemecko či Anglicko? Takto sa rozhodol

MNÍCHOV - Najmladší strelec Bayernu v histórii Ligy majstrov sa rozhodol. Bude reprezentovať Anglicko či Nemecko? Možno sa predstaví aj na EURO
Zdroj: 38796
Zdieľajte:

Mladý futbalista Jamal Musiala sa v utorkovom osemfinále Ligy majstrov dostal prekvapujúco do základnej zostavy Bayernu Mníchov a trénerovi Hansimu Flickovi sa poďakoval najlepšie ako mohol. Na triumfe nad Laziom Rím 4:1 sa podieľal gólom a stal sa najmladším strelcom Bavorov v LM. Svojím výkonom zaujal aj novinárov, ktorí otvorili otázku jeho reprezentačnej budúcnosti.

V prípade Musialu to totiž nie je také jednoduché, ako sa môže zdať. Hoci sa narodil v Stuttgarte, ako sedemročný sa presťahoval do Anglicka. Prešiel všetkými mládežníckymi výbermi "Albiónu", popri tom sa dvakrát predstavil aj v tíme Nemecka do šestnásť rokov. Minulý rok sa vrátil do rodnej krajiny, keď z akadémie Chelsea zamieril do Bayernu. V piatok oslávi osemnáste narodeniny a podľa pravidiel Medzinárodnej futbalovej federácie má poslednú možnosť vybrať si krajinu, ktorú bude reprezentovať.

Hoci ho k Anglicku viaže silné puto a priznal, že otázka reprezentačnej príslušnosti ho mátala dlhšie, na otázku o budúcnosti odpovedal jednoznačne: "Mám jedno srdce pre Nemecko a druhé pre Anglicko. Veľa som o tom rozmýšľal a napokon som sa rozhodol nasledovať svoje pocity, ktoré hovoria v prospech Nemecka. Cítim, že je to tak správne."

Prečítajte si aj

Chelsea sa do toho v lete oprie ešte viac ako vlani! 300 miliónov EUR na nové posily, chce túto superhviezdu

Podľa agentúry DPA svojím výkonnostným progresom už zaujal aj trénera Joachima Löwa, ktorý sa v januári stretol s Musialom i jeho matkou a plánuje ho čoskoro nominovať. Debut v národnom tíme by mohol absolvovať v marcových zápasoch kvalifikácie MS 2022 a dokonca sa hovorí, že by mohol figurovať aj v kádri na EURO 2020.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články