Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Famózne nožničky Girouda a Kimmichova rekordná noc

MADRID - Čo priniesla utorňajšia noc v Lige majstrov
Zdroj: 38792
Zdieľajte:

Giroudove víťazné nožničky

Fantastické nožničky Oliviera Girouda rozhodli o výhre Chelsea v úvodnom osemfinále Ligy majstrov na pôde Atlética Madrid (1:0). The Blues vykročili v ústrety postupu do štvrťfinále a pod trénerom Thomasom Tuchelom si udržali neporaziteľnosť.

„Chceli sme ovládnuť súperovu polovicu, nikdy nestratiť koncentráciu, hrať jednoducho a nezabúdať na protiútoky. Bol to z našej strany veľmi disciplinovaný zápas a vo výsledku zaslúžené víťazstvo. Tvrdá práca, tímová práca je základom pre veľké víťazstvo," hodnotil Tuchel cennú výhru, cituje ho Goal.com.

„Vedeli sme, že Atlético môže zatvárať v defenzíve a napriek tomu sme museli na našej polovici ihriska preukázať hernú odvahu. Atlético je pripravené nechať 8 hráčov vo vlastnej šestnástke, čo pre nás znamenalo jediné - musíme udržiavať vysokú intenzitu hry. Nedovolili sme im dýchať a protiútoky a dostali sme za to dôstojnú odmenu v podobe víťazstva."

„Otvorenie obrany Atlética je jednou z najťažších úloh," dodáva nemecký tréner, ktorý vystriedal v Chelsea Franka Lamparda.

Rekord Kimmicha. Darovali sme im tri góly, hodnotil Inzaghi

V druhom utorňajšom osemfinále predviedol obhajca titulu Bayern výborný výkon a na pôde Lazia Rím vyhral jednoznačne 4:1.

Stredopoliar Bavorov Joshua Kimmich vytvoril nový rekord Ligy majstrov. V najprestížnejšej klubovej súťaži odohral 50 zápasov, z nich 38 vyhral a postaral sa o nový rekord súťaže. Informuje o tom Opta Franz.

„Pred zápasom sme sa dohodli s hráčmi, že by sme mali ukázať svoju hru. No mali sme z toho príliš veľké obavy, v súboji s majstrami sveta bolo napätie, darovali sme im tri zo štyroch gólov," komentoval tréner Lazia Simone Inzaghi pre Football Italia.

„Ak by bol odpískaný pokutový kop za stavu 0: 1, mohlo by to zmeniť vývoj zápasu, ale dnes večer šlo všetko proti nám. Z týchto skúseností sa musíme poučiť, aby sme v budúcnosti rástli a stávali sa silnejšími."

Otázna pred zápasom bola forma Bayernu. Ten po výhre titulu na klubových MS zaváhal v oboch bundesligových zápasoch (remíza s Bielefeldom a prehra vo Frankfurte).

„Všetci splnili očakávania. Predviedli sme dobrú tímovú hru. Už od prvých minút sme chceli vyvinúť tlak na súpera, čo sa nám podarilo. Zachytávali sme loptu na polovici súpera, vytvárali sme si nebezpečné momenty a skórovali. Chceme sa dostať do štvrťfinále a v tomto smere sme urobili obrovský krok. Stále je však pred nami odvetný zápas," vyhlásil po stretnutí tréner Bavorov Hansi Flick pre oficiálny klubový web fcbayern.com.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Goal.com, Football Italia, Opta Franz, fcbayern.com

Diskusia

Podobné články