Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Po chybe Slováka stratila Slavia dva body: Vyčítam si, že som mohol faulovať!

PRAHA - Po chybe slovenského reprezentanta Slavia prišla o dva body. Vyčíta si, že nefauloval
Zdroj: 34855
Zdieľajte:

Po chybe slovenského stredopoliara Jakuba Hromadu stratil český futbalový majster Slavia Praha v Tepliciach dva body po remíze 1:1 v 20. kole Fortuna ligy. Dvadsaťštyriročný hráč po zápase ľutoval stratu bodov.

"Zošívaní" ako jediní držia v lige neporaziteľnosť, ale vonku stratili body už po druhej remíze za sebou so súperom bojujúcim o záchranu (predtým 3:3 na pôde 1. FK Příbram). "Vnímame, že Sparta má pod trénerom Pavlom Vrbom tri výhry z troch zápasov. Náš náskok je však dostatočný, a keď budeme zbierať body a vyhrávať, nemusíme sa na ňu pozerať. Ak by nám niekto pred sezónou povedal, že po 20 kolách budeme mať pred Spartou osembodový náskok, tak by sme to brali. Hoci sa v poslednej dobe zmenšil. Musíme sa vyvarovať strát ako v Tepliciach," citoval Hromadu portál idnes.cz.

Hromada pri inkasovanom góle "namazal" súperovi, keď sklepol loptu na protihráča. Mohol ho ešte zastaviť faulom, ale tréner Jindřich Trpišovský na hráčov apeluje, aby sa vyhli faulom zozadu. "Zákroky zozadu nemám rád u súperov a nechcem ich vidieť ani u nás. Kubo Hromada bol za súperom, faul by asi bol na červenú kartu. Vždy hráčom hovorím, aby v takýchto situáciách nefaulovali," povedal kouč Slavie.

Prečítajte si aj

Skvelá správa pre Martina Dúbravku! Balzam na dušu po ťažkých mesiacoch

"Predchádzala tomu nezmyslená chyba, keď som zle sklepol loptu dozadu a hráč ju vypichol. Potom sa dostal do stredu, bol som za ním a v hlave mi v tej sekunde prebehli obe možnosti či faulovať alebo nie. Spätne to hodnotím ako zlé rozhodnutie, neviem či by mi rozhodca dal červenú kartu, predsa len tam boli pred ním ešte nejakí hráči. Z tohto pohľadu si vyčítam, že som mohol faulovať. Nechcel som vyzerať ako blbec, ak by som ho podkopol zozadu, nakoniec tak aj tak vyzerám, keďže som pokazil predtým prihrávku. Mrzí ma, že sme z toho dostali gól a stratili dva body kvôli mojej chybe," opísal situáciu Slovák.

Hromadu môže mrzieť chyba o to viac, že dobre naskočil do duelu šestnásťfinále Európskej ligy proti Leicesteru City. A v základnej ligovej zostave dostal šancu po viac ako mesiaci, keď v nej Trpišovský vymenil sedem mien oproti Leicestru. "Máme taký široký káder, že my, ktorí nenastupujeme tak pravidelne, by sme mali ostatných nahradiť. V Tepliciach nám to chvíľu trvalo, kým si to sadlo. Nebudem sa vyhovárať ani na ťažký terén, ale naozaj sa na ňom zle kombinovalo. Terény sú v tomto období náročné, sily ubúdajú rýchlejšie. Je to ale realita, pre všetkých to je rovnaké a nebudem sa na to vyhovárať," dodal Hromada.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články