Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Conte hovoril o takmer perfektnom výkone. Čoho sa tréner Interu obáva?

MILÁNO - Podľa Conteho to bol takmer perfektný výkon v milánskom derby. Tréner Interu prezradil, čoho sa obáva
Zdroj: 38781
Zdieľajte:

Futbalisti Interu Miláno potvrdili v nedeľnom "Derby della Madonnina" post lídra ligy. Rivala AC Miláno zdolali v stretnutí 23. kola Serie A 3:0 a odskočili mu v tabuľke na štyri body. Strelecky sa presadili útočné hroty "nerazzurri", Lautaro Martinez dal dva góly a Romelu Lukaku výsledok spečatil. V drese Interu odohral celý zápas slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar, ktorý obstál v súbojoch s hviezdnym útočníkom AC Zlatanom Ibrahimovičom.

Inter sa mohol oprieť aj o výkon slovinského brankára Samira Handanoviča, ktorý sa zaskvel najmä na začiatku druhého polčasu pri dvoch hlavičkách Ibrahimoviča a pokuse Sandra Tonaliho. "V derby sa nedá očakávať, že AC nevystrelí na bránu. Ľahké zákroky to neboli, druhý polčas začali dobre, ale dokázali sme udržať náskok. Na tento zápas sme sa pripravovali celý týždeň, vedeli sme čo robiť," povedal kapitán víťazov pre klubový web. Lukaku vedie so 17 gólmi tabuľku ligových strelcov, no v derby sa ukázal aj peknou asistenciou na prvý gól Martineza, ktorý využil jeho perfektný center na nezadržateľné skórovanie hlavou. "Pracujeme ako tím, každý deň ideme na maximum, sme jednotní a pokúšame sa Inter dostať na vrchol. Teraz sme to ukázali. Spolu bojujeme, spolu sa nám darí alebo nedarí. V tejto sezóne sme už vypadli z Ligy majstrov aj Talianskeho pohára, zostala nám iba liga. Máme radosť, kde sa v nej nachádzame. Lukaku tvrdo pracuje pre tím, je skvelý chlapík a hráč, ktorý dá mužstvu všetko. A som si istý, že sa ešte môže zlepšiť," citovala Martineza agentúra DPA.

Prečítajte si aj

Skutočný problém Manchesteru United? De Gea, tvrdí Scholes. Bude táto hviezda riešením?

Tréner Interu Antonio Conte po zápase vyzdvihol svojich hráčov, ktorí podľa neho "hrali takmer perfektne". "Chlapci si zaslúžia uznanie, ukázali výnimočný výkon, bol takmer perfektný," povedal Conte, ktorého tiež potešili fanúšikovia. Hoci pre panujúce pandemické opatrenia nemohli byť na tribúne, v tisíckach sa zhromaždili pred San Sirom a vyjadrili tímu podporu. "Privítanie fanúšikmi pri príchode na štadión nám spôsobilo husiu kožu. Ďakujeme im a venujeme im toto víťazstvo. Teraz máme zápasy s Janovom a Parmou, nemôžeme ich podceniť. Obávam sa ich, pretože práve tam musíme ukázať, že už sme prekročili istý míľnik. Bude to psychicky náročné, ale práve tieto dva zápasy veľa napovedia, ako na tom naozaj sme a čo môžeme dokázať," vyjadril sa tréner tímu, ktorý sa snaží znemožniť obhajcovi Juventusu Turín získať desiaty majstrovský titul za sebou.

"Rossoneri" mali náročný týždeň, v Európskej lige remizovali v Belehrade s Crvenou zvezdou 2:2. "Bol to pre nás ťažký týždeň, jeden z najhorších v sezóne. Ale my to prekonáme a dostaneme sa späť do hry. Ak by ste mi pred rokom, alebo aj pred troma mesiacmi povedali, že v tejto fáze sezóny budeme na druhom mieste tabuľky, skákali by sme od radosti vysoko do vzduchu. A teraz nie sme spokojní. Odohrali sme tri zápasy, v ktorých sme neukázali našu skutočnú kvalitu. Potrebujeme sa opäť vrátiť k lepším výkonom. Máme na to, aby sme hrali dobre až do konca sezóny," citovala agentúra AP slová trénera AC Stefana Pioliho.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články