Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Analýza zápasu AC - Inter: Ako Škriniar ozbíjal Ibrahimoviča

MILÁNO - Futbalisti Interu Miláno zdolali v stretnutí 23. kola talianskej Serie A mestského rivala AC hladko 3:0. Vďaka triumfu si poistili prvé miesto v ligovej tabuľke a pred svojím nedeľným súperom, ktorý je druhý, majú štvorbodový náskok. V drese Interu odohral celý zápas slovenský reprezentant Milan Škriniar.
Zdroj: 38773
Zdieľajte:

Pod triumf Interu sa výrazne podpísal Lautaro Martinez, ktorý v 5. minúte otvoril skóre zápasu a v 57. minúte zvýšil na 2:0. O tretí zásah sa postaral Romelu Lukaku.

Prečítajte si aj

VIDEO Kucka gólom pomohol k bodu, už je najlepším strelcom Parmy

Analýza zápasu

Serie A - 23. kolo:

AC Miláno - Inter Miláno 0:3 (0:1)

Góly: 5. a 57. Martinez, 66. Lukaku

Milan (4-2-3-1): Donnarumma G.; Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez; Tonali (67' Meité), Kessié; Saelemaekers (67' Leao), Calhanoglu, Rebic; Ibrahimovic (75' Castillejo). All. Pioli

Inter (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Hakimi (83' Ashley Young), Barella (86' Vidal), Brozovic, Eriksen (78' Gagliardini), Perisic (78' Darmian); Lukaku, Lautaro Martinez (78' Sanchez). All. Conte

Prečítajte si aj

Kontrakt na 5 rokov v hodnote 90 miliónov eur: Takto má vyzerať Haalandova budúcnosť

Zápas začali vo veľkom štýle hráči z hosťujúceho Interu. Už v piatej minúte sa tešili z úvodného gólu Lautara Martíneza.

Kjaer zaspal alebo skamenel?

Bežala len 5. minúta zápasu a do šestnástky hostí si krásne nabehol Romelu Lukaku. Belgický útočník poslal vynikajúci center priamo na hlavu Lautara Martíneza. Obranca AC Milána Simon Kjaer nepochopiteľne ani len neposkočil.

Zápas pokračoval tlakom modro-čiernych. Do šance sa dostal Romelu Lukaku, ktorý z hranice pokutového územia svoju strelu umiestnil len povedľa pravej tyčky.

Začala plynúť 30. minúta a postupne sa zobúdzali aj domáci hráči. Najskôr po dobrej šanci Thea Hernandeza sa do gólovej pozície dostal aj Zlatan Ibrahimovič. Na druhej strane zahodili sľubné šance Perišič a Martinéz. Do šatní mohli ísť hostia s dvojgólovým vedením po hlavičke Milana Škriniara.

V druhom polčase začali červeno-čierny neuveriteľným tlakom. Zlomový moment zápasu nastal po dvoch zázračných zákrokoch Handanovića.

Smoliar Zlatan a zázračný Samir Handanović

Výborný zákrok ponúkol Samir Handanovic, keď sa mu podarilo zlikvidovať hlavičkový pokus od Zlatana Ibrahimovica.

O necelú minútu neskôr sa ukázal famóznym zákrokom znova Handanovic, ktorý zneškodnil prudkú strelu od Sandra Tonaliho. AC Miláno pokračovalo v dobrej hre aj naďalej.

Prečítajte si aj

Znova v problémoch: Neymar sa pokúša zviesť priateľku hviezdy Serie A

Gól ako z učebnice

V 62. minúte Eriksen pekne našiel Perišiča, ktorý na seba naviazal Calabriu a Kjaera. Tým pádom vznikol voľný priestor pre Lautara Martíneza.

Následne Ivan Perisic naservíroval loptu pred bránku, odkiaľ ju nikým nekrytý Lautaro Martinez napálil do ľavého dolného rohu siete. Brankár Gigi Donnarumma bol pri tomto pokuse bezradný.

Lukaku a deň otvorených dverí v obrane AC Milan

Najskôr v 63. minúte sa blysol skvelým zákrokom Gianluigi Donnarumma, keď zlikvidoval prízemný pokus do pravého dolného rohu, ktorý vyslal Romelu Lukaku.

O tri minúty neskôr brankár Rossoneri nemal už také štastie, keď Romelu Lukuka ponúkol divákom krásnu sólo akciu, na konci ktorej prudko vystrelil z vnútra šestnástky. Gianluigi Donnarumma si s pokusom do ľavého dolného rohu nedokázal poradiť.

Za tohto stavu sa zápas zdal byť rozhodnutý. Domáci sa snažili striedaniami niečo so zápasom urobiť, no bezúspešne. Za mienku stojí snaha o čestný gól od Rebiča a Kessieho. Žial bezúspešne. Slovinský brankár Samir Handanović vynikajúcimi zákrokmi bol proti.

VIDEO zo zápasu

Hráčmi zápasu

Samir Handanović - Na začiatku druhého polčasu dvmi vynikajúcimi zákrokmi, na bránkovej čiare, vychytal Zlatana Ibrahimoviča, čo sa mohlo zdať zlomovým momentom zápasu.

Milan Škriniar - Prezývka stena sa znova potvrdila. Zlatana v každom súboji odzbrojil.

Lautaro Martinez - Dvomi gólmi rozhodol zápas. Vynikajúcimi nábehami do voľných priestorov dal zabrať obrane Rossoneri.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/Peter Koropecký

Diskusia

Podobné články