Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Základom úspechu Marseille je skvelá partia

Najvyššia futbalová súťaž vo Francúzsku má po 10. kole prekvapujúceho lídra.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Nie je ním dvojnásobný obhajca titulu Paríž St. Germain, ktorý má najsilnejší káder a najväčší rozpočet, ale jeho úhlavný rival Olympique Marseille.

Mužstvo pod vedením argentínskeho trénera Marcela Bielsu môže v tejto sezóne poriadne strpčiť život favorizovanému sokovi z hlavného mesta, ktorý síce v doterajšom priebehu Ligue 1 ešte neprehral, ale z desiatich kôl až šesťkrát remizoval. Marseille síce utŕžilo jednu prehru, ale až osem zápasov vyhralo a popri jednej remíze je výsledkom až 7-bodový náskok pred PSG.

V nedeľu si Marseille v regionálnom derby poradilo s Toulouse 2:0. Desiaty ligový gól v sezóne strelil prebudený kanonier Andre-Pierre Gignac. "Tvrdo sme v týždni pracovali, pripravovali sa na tento ťažký zápas a efekt sa dostavil," citoval Gignaca denník L´Equipe. V minulej sezóne skončilo Marseille až na 6. mieste s 29-bodovou stratou na majstrovský PSG. "V minulej sezóne sa nám nedarilo, trpeli sme a neužívali si futbal. Teraz viac držíme spolu a hráme dobre. Ale nemôžeme zaspať na vavrínoch. Ťaháme skvelú sériu, no prídu aj horšie dni a práve vtedy bude potrebné, aby sme tvorili jednoliatu partiu," myslí si Gignac, ktorý za strelecké prebudenie vďačí strate hmotnosti. "Zhodil som päť kíl a cítim sa ľahší. Lepšie sa mi hrá." Marseille 8. víťazstvom v sérii vyrovnalo klubový rekord. "Som hrdý, že sa nám to podarilo. Najbližšie sa predstavíme v Lyone a pokúsime sa rekord prekonať. V prvom polčase proti Toulouse sme hrali fantasticky, po zmene strán sme si takticky strážili dvojgólový náskok," tešil sa Bielsa.

Futbalisti Paríža St. Germain už v piatok zvíťazil nad nováčikom Racingom Lens 3:1. Duel sa hral na národnom štadióne Stade de France a mal pikantnú príchuť pre kormidelníka Racingu Antoinea Kombouareho, ktorý v minulosti hráčsky aj trénersky pôsobil v PSG. Jeho tím viedol po góle Coulibalyho, no ešte do prestávky Cabaye a Maxwell naklonili misky váh na stranu favorita. Ten hral bez viacerých zranených opôr - Zlatana Ibrahimoviča, Thiaga Silvu, Ezequiela Lavezziho, Davida Luiza, Marquinhosa či Lucasa Digneho.

Krátko po prestávke Cavani zvýšil z jedenástky na 3:1, no zápas nedohral, keď v krátkom čase dostal dve žlté karty. Z tímu RC Lens sa porúčali predčasne pod sprchy až dvaja hráči - Gbamin a Le Moigne. "Nebudem komentovať výkon rozhodcov. Mňa teší víťazstvo, potrebovali sme ho ako soľ. Výkon po zmene strán ma však neuspokojil, súperovi sme v podčíslení dovolili pomerne veľa, našťastie sa nič dramatické neudialo a stále sme si udržiavali dvojgólový náskok. Som rád, že do zostavy zapadol na stopérskom poste Thiago Motta, jeho stiahnutie zo stredu poľa bola z núdze cnosť, pretože nám vypadol Marquinhos a už dlho nám chýba Silva," vyhlásil kouč PSG Laurent Blanc.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články