Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 návratov klubových legiend

Každý klub má hráčov, ktorí by sa dali označiť ako legendy. Niektoré legendy prežijú celú svoju kariéru len v jednom klube, ďalšie sa rozhodnú skúsiť šťastie aj v iných tímoch, aby sa nakoniec mohli vrátiť späť tam, kde prežili svoje najkrásnejšie futbalové chvíle.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Daniel Agger

V júni 2004 sa ako dvadsaťročný dostal do A tímu dánskeho Bronby IF. Hneď vo svojej prvej sezóne sa stal základným kameňom a aj vďaka nemu Brondby dokázalo vyhrať ligu aj dánsky pohár. Jeho skvelé výkony mu priniesli ocenenie "Talent roku" a pozornosť zahraničných veľkoklubov. Jeho ďalšie kroky viedli do anglického Liverpoolu, kde strávil deväť sezón. Stál po boku klubových legiend ako Carragher či Gerrard. Koniec tohtoročného letného prestupového obdobia znamenal návrat na miesto, vďaka ktorému sa dostal do veľkého futbalu. Fanúšikovia Brondby ho privítali s otvorenou náručou.

Didier Drogba

Prestup z Marseille v roku 2004 znamenal pre Didiera Drogbu najväčší zlom v kariére. V 341 zápasoch dokázal streliť úctyhodných 157 gólov, z ktorých ten poslední pred odchodom z Londýna bol zo všetkých najdôležitejší - rozhodol o zisku trofeje pre víťaza Ligy majstrov. Potom nasledovalo pôsobenie v tureckom Galatasarayi. Teraz, vo svojich 36 rokoch, sa vracia opäť na miesto, ktoré pre neho vo futbalovej kariére znamenalo najviac.

Thierry Henry

Legenda londýnskeho Arsenalu sa do hlavného mesta Anglicka presťahovala v roku 1999, keď už o jeho služby nestál taliansky Juventus. V Arsenale strávil 8 sezón. Dvakrát vyhral Premier League, trikrát FA Cup a dvakrát Community Shield. V 228 zápasoch strelil 377 gólov. Po pôsobeniach v Barcelone a NY Red Bulls sa vrátil v roku 2012 na hosťovanie. Hoci odohral len šesť zápasov, dokázal streliť dva góly a fanúšikovia si užívali každý jeho dotyk s loptou. Už v roku 2011 bola odkrytá jeho bronzová socha ako jedna z časti osláv 125. výročia založenia klubu.

Kaká

Kaká a AC Milan, perfektná kombinácia. Elegantný stredný záložník sa do Milána dostal v roku 2003. V celom svojom milánskom pôsobení dokazoval, že je jedným z najlepších hráčov sveta - vyhral Seriu A, Ligu majstrov a v decembri 2007 sa stal ôsmym hráčom klubu, ktorý dokázal získať ocenenie Ballon d´Or. Rok 2009 znamenal veľkolepý prestup do Realu Madrid. Pôsobenie v Madride však neprebiehalo podľa jeho predstáv a o štyri roky neskôr sa vrátil späť na miesto, kde sa mu najviac darilo. Dokázal streliť svoj stý gól v drese AC a po sezóne odišiel. Lúčil sa však so slovami: "Sem a vždy budem fanúšik AC Milan."

Juan Román Riquelme

Kariéra skvelého záložníka je úzko spojená s tímom Boca Juniors. V argentínskom veľkoklube strávil časť mladosti a aj prvé roky svojho seniorského futbalu. Pred vysnívaným prestupom do Barcelony stihol odohrať takmer 200 zápasov. Nasledovalo pôsobenie v spomenutej Barcelone a potom vo Villareali. V roku 2007 odišiel do Bocy Juniors na hosťovanie. V ďalšej sezóne už však došlo k prestupu. Celkom odohral zhruba 400 stretnutí, v ktorých strelil 93 gólov. Pravá legenda.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články