Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Slovenský obranca hrdinom, proti Slavii sa postavil do bránky! Borec a srdciar, chvália fanúšikovia

KARVINÁ - Nabral odvahu a postavil sa do bránky proti najlepšiemu tímu v Česku. Je to borec a srdciar, chváli slovenského obrancu fanúšikovia
Zdroj: 38493
Zdieľajte:

Kuriózna situácia nastala v stretnutí 16. kola českej najvyššej súťaže medzi MFK Karviná a Slavia Praha (1:3).

Domáci prišli v nadstavenom čase o vylúčeného gólmana Petra Boleka. V tom čase však už Karviná mala vyčerpaných všetkých päť povolených striedaní.

Slovenský obranca brankárom, stal sa hrdinom

Čo teraz?

Chladnú hlavu a poriadnu dávku odvahy preukázal slovenský obranca Marek Janečka, ktorý prišiel do hry v 82. minúte z pozície striedajúceho hráča.

Prečítajte si aj

VIDEO Ďalší trapas Kepu! Hasselbaink: Každý brankár v lige by to chytil a to je problém

„Je pravda, že som doteraz hral už na každom poste, len v bráne nie. Až teraz. Mohol by som vlastne ukončiť kariéru, ale futbal ma stále veľmi baví, takže končiť ešte nechcem,“ uviedol Janečka na pozápasovej tlačovej konferencii.

„Nikdy by mi nenapadlo, že budem chytať v ligovom zápase. Nemohli sme však už striedať a nikto iný sa k tomu nehlásil, preto som vôbec neváhal a začal som sa prezliekať,“ komentoval netradičný zážitok.

37-ročný veterán mal šťastie v tom, že už bol samotný záver stretnutia a nemusel zasahovať.

„Myslel som si, že po faule nasleduje priamy kop. Keď mi upravovali dres, rozmýšľal som nad tým, že Slavia mala na ihrisku jedného ľaváka a že si postavím múr tak, aby musel ísť kopať práve ľavák. Nakoniec ale bol roh a hneď koniec, takže som si na loptu nesiahol. Bol som tam síce len päť sekúnd, ale aj tak to je ďalší míľnik mojej kariéry.“

Slovenský univerzál nastupoval v Karvinej na všetkých pozíciách od obrany až po útok. Najnovšie pridal aj tú poslednú chýbajúcu. Nebolo to však pre neho nič zvláštne, keďže v mládežníckych kategóriách si vyskúšal aj túto pozíciu.

„Hlavne v doraste, keď som hral za Levoču 4. ligu, sa často stalo, že neprišiel brankár, a tak som chytal ja,“ spomína.

Nečakaný hrdina Karvinej si vyslúžil veľké chvály aj na sociálnych sieťach od fanúšikov.

„Marek Janečka je borec a je to srdciar, ktorého potrebujeme. Takých hráčov by sme potrebovali viac. Klobúk dole pred ním a mal by dostať viac času na ihrisku," písal jeden z nich.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: mfkkarvina.cz

Diskusia

Podobné články