Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FL: V šlágri kola remíza

Okrem zápasu Žilina - Senica sa dnes odohrali ďalšie tri stretnutia.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

MŠK Žilina - FK Senica 1:1 (0:1)

Góly: 55. Škvarka - 36. Kalabiška. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Pečovský - Chvátal, 1891 divákov

Zostavy a striedania:

Žilina: Volešák - Mabouka, Piaček (85. Králik), Škriniar, Letič - Pečovský - Káčer (77. Čmelík), Škvarka, Mihalík - Jelič, William

Senica: Šulla - Chvátal, P. Pavlík, Pillár, R. Mazáň - Hušek, Kóňa - Hlohovský, Piroska, Kalabiška – Mukendi (57. Opiela)

Žilina v tejto sezóne doma nestratila ani bod a aktívne začala aj proti Senici. Hneď v úvode hlavičkoval Mihalík z päťky tesne vedľa pravej žrde. V 11. minúte najskôr strelu Škvarku z 18 metrov zrazili hostia na roh, následne po centri Mabouku namieril Piaček hlavou nad brvno. Žilinčania veľmi dobre kombinovali, držali loptu na svojich kopačkách a nepúšťali súpera z jeho vlastnej polovice. Senica mala jedinú možnosť hroziť z krídelných priestorov alebo zo štandardných situácií. Práve po rohu sa dostal do zakončenia Pavlík, ale trafil iba do rúk Volešáka. Domáci aj naďalej hrali v ofenzíve veľmi dobre, neustále tlačili, zlyhávali však v rozhodujúcej fáze. Na Šullu nevyzreli Káčer a o chvíľu ani Škvarka, ktorý dobre strieľal k ľavej žrdi. V 36. minúte dokonale platilo pravidlo nedáš-dostaneš, Chvátal ideálne prenikol po pravej strane, jeho prihrávka prešla až na vzdialenejšiu žrď ku Kalabiškovi, ktorý nemal problém doklepnúť loptu do siete. Žilina sa snažila ešte do polčasu kontrovať, ale Šulla výborne zakročil proti streleckým pokusom Škvarku, Jeliča i Williama.

Aj do druhého polčasu vstúpili domáci lepšie. V 54. minúte ešte Škvarkovu strelu do pravého horného rohu Šulla fantasticky vytlačil nad bránu, ale už o minútu ten istý hráč senického brankára prekvapil, keď jeho centrovaná lopta z ľavej strany skončila až v sieti - 1:1. Domáci mali prevahu aj v ďalšom priebehu zápasu, ale svoje veľké šance často zakončovali nepresne. V 69. minúte v čistej šanci prestrelil z hranice malého vápna Káčer, o pár sekúnd neskôr po Mihalíkovej prihrávke poslal Jelič loptu z prvej len tesne vedľa ľavej žrde. V záverečnej desaťminútovke sa Seničania iba bránili na vlastnej polovici a do ofenzívy vôbec nevyrážali. Aktívny Jelič v 78. minúte prestrelil, následne tvrdú strelu Jaroslava Mihalíka Šulla vyrazil. Žilina tak aj napriek celozápasovej prevahe doma prvýkrát stratila body, so Senicou remizovala 1:1.

ŽP Šport Podbrezová - AS Trenčín 2:2 (1:2)

Góly: 29. Vaščák, 68. Minčič - 5. Mišák, 7. Simon. Rozhodca Prešinský, ŽK: Harvilko, Vaščák, Nworah, - Jairo, ČK: 90. Ramon, 2005 divákov.

ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský - Kupčík, Minčič, Snitka, Andrič - M. Pančík, Kochan, Podio, Harvilko (63. J. Pančík) - Vaščák, Nworah (86. Gál Andrezly)

AS Trenčín: Šemrinec - Čögley, Ramon, Kleščík, Holúbek - Lobotka - Guba (79. Mondek), Mišák (71. Lawrence), Hajradinovič (88. Bero), Simon - Jairo

Zápas nováčika s vedúcim tímom zápasu ovplyvnili dva rýchle góly hostí. Najskôr Mišák v 5. min hlavou po presnom centri Hajradinoviča prekonal Maťašovského a pretrhol mu päťzápasovú domácu šnúru bez inkasovaného gólu. Onedlho vyťahoval loptu druhýkrát zo siete, keď po nahrávke od Gubu presne namieril Simon. Trenčania mali zápas pevne vo svojich rukách a zdalo sa, že na ďalšie ich góly sa nebude dlho čakať. V 13. min v dobrej pozícii strieľal Simon, no príliš slabo, aby Maťašovského vystrašil. Domácim trvalo dosť dlho, kým sa otriasli. Ako životabudič na nich zapôsobil gól Vaščáka v 29. min po umiestenej strele k vzdialenejšej žrdi a odvtedy až do polčasu boli lepším tímom. Trenčania v obrane dosť zmätkovali, v 33. min priebojného Vaščáka opäť pustili do zakončenia a Šemrincovi v bránke pri zákroku pomohlo aj dosť šťastia.

Po zmene strán sa domáci neplašili, v snahe vyrovnať si tlak nevytvorili, ale trpezlivo čakali na svoju príležitosť. V 62. min sa z množstva nepresností vynorila z ničoho nič strela M. Pančíka, škoda len pre železiarov, že do stredu bránky. Trpezlivosť domácich sa vyplatila, v 68. min po rohu Podia si perfektne nabehol na loptu Minčič a hlavou vyrovnal. Obava o výsledok viac zväzovala nohy Trenčanom, ktorí v obrane pôsobili neisto a vnášali do zápasu neustále napätie. Ďalšie šance, okrem streleckej príležitosti Vaščáka v 90. min, sa už na žiadnej strane nezrodili a zápas s vylúčením Ramona v 90. min dospel do spravodlivého remízového konca.

ViOn Zlaté Moravce - MFK Košice 3:0 (0:0)

Góly: 52. Pavelka, 57. a 86. Charizopulos. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Ďurica - Sekulič, Kavka, Diaby, ČK: 6. Bašista za faul na prenikajúceho Orávika, 958 divákov.

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pilát, Nikolič, Pintér, Chren – Orávik (78. Mujkoš), Sabo (46. Pavelka), Djuričič, Mikinič (70. Valenta) - Charizopulos - Ďurica

MFK Košice: Stijakovič – Kavka, Ostojič (87. Dimun), Bašista, Sekulič - Korijkov - Viazanko (66 Diaby), Huk, Bukata, Haskič (76. Šinglár) - Škutka.

Do stretnutia vstúpili domáci ofenzívne naladení. Už v 3. minúte Orávikov center z pravej strany našiel na hranici malého vápna Nikoliča, ktorého vydarená hlavička len tesne minula cieľ. V 6. minúte sa porúčal z hracej plochy Bašista, ktorý stiahol v gólovej šanci Orávika. V 11. minúte Charizopulos pätičkou elegantne posunul na Saba, ten však v dobrej streleckej príležitosti mieril iba do náručia brankára hostí. Po štvrťhodine hry skúšal šťastie Pilát, ale z hranice šestnástky mieril tesne vedľa. Domáci neprestajne búšili do plných, Východniari však statočne odolávali. Postupne sa v dobrých príležitostiach ocitli Nikolič, Mikinič i Chren, ale skóre sa nemenilo. V závere 1. polčasu Sabo nabil Orávikovi, avšak ani ten nenamieril medzi žrde.

Úvod 2. polčasu vyšiel domácim dokonale. Prebiehala 52. minúta, Pilát exportnou uličkou vysunul striedajúceho Pavelku a ten s prehľadom popri vybiehajúcom Stijakovičovi poslal domácich do vedenia. Už o 5 minút sa skóre menilo znovu. Charizopulos si parádne obhodil Ostojiča a nechytateľnou strelou pod brvno zvýšil na 2:0. Skóre sa mohlo opäť meniť v 71. minúte, keď si na Orávikov roh vyskočil Pavelka. Jeho výbornú hlavičku však brankár hostí zázračne vytlačil na roh. V závere sa hostia snažili o skorigovanie výsledku, ale opak bol pravdou. V 86. minúte parádne trafil z priameho kopu po druhý raz v stretnutí Charizopulos na 3:0. ViOn potvrdil, že stretnutia s mužstvami z východu republiky mu chutia a po pohárovej výhre v Michalovciach zdolal rovnakým rozdielom aj Košičanov.

Spartak Myjava – FK Dukla Banská Bystrica 2:1 (1:0)

Góly: 17. Sládek (z 11 m), 86. Pekár – 61. Mazan. Rozhodoval: Šuniar, ŽK: Ciprys - Neušel, Mazan, 1083 divákov

Zostavy a striedania:

Myjava: Solnička – Beňo, Jánošík, Častulín, Kastelovič (74. Bruško) – Ciprys, Sládek (89. Duga), Pekár, Marček, Daniel (64. Kuzma) - Oršula

Banská Bystrica: Budinský – Savić, Adámik, De Vito, Vajda – Kupec, Dolný (77. Polievka), Ľupták, Neušel (46. Peňaška), Mazan – Šovčík (78. Seye)

Už druhá minúta naznačila, že na kopaniciach sa bude hrať zaujímavý zápas, Ciprysova strela tesne minula bránu. V 8. minúte mali tutovku hostia, krížna prihrávka popred bránu našla Vajdu, no Solnička fantasticky zasiahol a následná Vajdova dorážka minula cieľ. Myjavčania sa tlačili do zakončenia, Ciprysov center na zadnú tyč v 12. minúte odvrátil v poslednej chvíli Savič, o minútu skúšal šťastie z priameho kopu Pekár. V 17. minúte sa predieral v pokutovom území Bystričanov Oršula, ktorý bol faulovaný a kopala sa penalta. K jej realizácii sa postavil Sládek a s prehľadom premenil – 1:0. Už o minútu mohlo byť vyrovnané, Dolný bol v čistej šanci no so Solničkom si neporadil, k dorážke sa hostia nedostali, obetavo zasiahol Kastelovič. V tej istej minúte okamžite kontrovali kopaničiari, Ciprys ale Budinského neprekonal. Aktivita čiernobielych neutíchala, no Budinský si poradil aj s Pekárovým priamym kopom v 27. minúte a rovnako aj s peknou Danielovou strelou po polhodine hry.

V druhom polčase hostia zvýšili aktivitu, no prvý strelecký pokus patril domácemu Danielovi v 58. minúte, kedy tesne minul. Po hodine hry bolo vyrovnané, lopta našla pred bránou nepokrytého Mazana a ten sa nemýlil – 1:1. V 73. minúte vyskúšal pozornosť gólmana Banskej Bystrice Ciprys, so strelou k žrdi si poradil. V 85. minúte sa po chybe v domácej rozohrávke dostal ku strele Peňaška, ale nemieril presne. O minútu zaburácali domáce tribúny, Pekár sa na pravej strane predral až do zakončenia a prestrelil Budinského – 2:1. V nadstavenom čase sa ešte rútil osamotený Pekár na bránu hostí, no tentokrát ju minul. Zápas sa skončil víťazstvom domácej Myjavy.

DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Ružomberok 1:1 (0:0).

Góly: 73. Szarka - 78. Zreľák. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Straka, Szabó - Lupták, Almaský, 3605 divákov.

Zostavy a striedania:.

DAC: Penksa - Turňa, Kwin, Saláta, O. Szabó - Krišto, G. Straka (66. Antunovič) - E. Ujlaky (46. Szarka), P. Štepanovský, Brašeň - Jurčo (69. Sabler).

Ružomberok: Putnocý - Ondrek, Kružliak, Práznovský, Lovás - Turrčák (85. Armando Mance), Vavrík, Nagy, Janič (13. Lupták), Almaský (+90. Gerát) - A. Zreľák.

Na začiatku zápasu si minútou ticha aktéri uctili zosnulého Vladimíra Hrivňáka, bývalého trénera Dunajskej Stredy, ktorý viedol mužstvo v 70-tich a 80-tich rokoch. Pred výkopom sa mužstvá pripojili k výzve stop rasizmu. Prvý vážnejší moment prišiel v 11. minúte, keď po rohovom kope Szabóa trafil hlavou bočnú sieť Jurčo. O tri minúty vyslal strelu z 23 metrov Štepanovský, avšak vedľa brány. V 20. minúte zahrávala Dunajská Streda z 19 metrov priamy kop, ale strelu Krišta brankár Putnocký zneškodnil. Prvých 30 minút sa hralo medzi šestnástkami s viacerými chybami na oboch stranách. Aj keď sa mužstvá dostali pred súperovu bránu, chýbala finálna prihrávka. Domáci DAC sa tlačil hlavne nakopávanými loptami, ale obrancovia Ruže odolávali. V 40. minúte mohli dať hostia prvý gól, na dlhú prihrávku nabiehal Zreľák aj brankár Penksa, k lopte sa však dostal Ružomberčan skôr, nastrelil prázdnu bránku, ale lopta išla tesne vedľa. V 43. minúte vyslal ďalšiu strelu Zreľák, Penksa loptu vyrazil, ale ani dorážajúci Almaský nevedel skórovať..

Úvod druhého polčasu patril domácim, po príchode Szarku sa snažili jednoznačne streliť úvodný gól. Napriek snahám cez prehustenú obranu a stred poľa sa Dunajská Streda ťažko dostávala pred Putnockého. V 57. minúte hrozil za hostí Almaský, ale strela z 20 metrov išla nad. Z ničoho nič otvára Dunajská Streda skóre zápasu. Na center Antunoviča vybiehal Putnocký, ktorého však Szarka predbehol a hlavičkou skóroval - 1:0. Domáci sa z vedúceho gólu dlho netešili, hráči si opäť zavarili pred pokutovom územím. Brašeň prihral malú domov Penksovi, loptu získal Zreľák a vedľa brankára vyrovnal - 1:1. V 84. minúte mal DAC opäť šancu na skórovanie, z priameho kopu z 25 metrov vyslal strelu tesne vedľa bránky Szabó. Do veľkej šance sa dostal Vavrík, v 87. minúte dostal prihrávku pred pokutovým územím, ale do jeho strely vletel Saláta. .

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články