Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nový tréner varuje: Ak chce Trnava rásť, TOTO sa musí zastaviť! Deje sa to každú pol sezónu

TRNAVA - Ak chce Trnava rásť, TOTO musí skončiť! Deje sa to každú pol sezónu, varuje nový tréner Spartaka Michal Gašparík ml.
Zdroj: 38049
Zdieľajte:

Frank Lampard, Ole Gunnar Solskjaer, Mikel Arteta, Steven Gerrard, Gennaro Gattuso, Diego Simeone, Zinedine Zidane, Julian Nagelsmann a ďalší.

Vo svete vládne trend obsadzovania trénerského postu čoraz mladšími a menej skúsenými trénermi. A tento trend sa začína postupne dostávať aj na slovenské ihriská. Slovan viedol Ján Kozák ml., v Spartaku Trnava teraz dostal dôveru Michal Gašparík ml.

Trnava je aktuálne na piatej pozícii v slovenskej lige. Drží si síce pozíciu v top šestke znamenajúcu miestenku v skupine o titul. Ambície tradičného slovenského klubu sú však podstatne vyššie a na vedúci Slovan má Trnava priepastnú 21-bodovú stratu.

Angažovanie 39-ročného odchovanca Spartaka Michala Gašparíka ml. viacerých prekvapilo. Od roku 2017 viedol trnavský tím do 19 rokov. Prostredie dôverne pozná.

Prečítajte si aj

4 tréneri o ktorých Chelsea uvažuje ako náhrade za Franka Lamparda

Gašparík volá po stabilizácii: Nie každú pol sezónu obmieňať kabínu

Je však už tretím trénerom Spartaka v sezóne a Norberta Hrnčára vystriedal len tri a pol mesiaca po nástupe do funkcie. Vedenie Trnavy zjavne veľa trpezlivosti nemá. A práve na to apeluje Gašparík ml., že sa musí zmeniť.

„V prvom rade by to mala byť stabilizácia a pevne verím, že sa to bude týkať aj trénerského postu... Ale, samozrejme, aj hráčskeho kádra. Každú pol sezónu sa tu obmieňa kabína a to určite nie je dobré. Pokiaľ káder dokážeme stabilizovať a vhodne doplniť, čo určite potrebujeme, tak by sme mohli vidieť aj niečo koncepčné," vyhlásil nový tréner Spartaka v rozhovore pre šport.sk.

V Trnave sa často obmieňajú nielen tréneri, ale aj hráči. Nedá sa hovoriť o žiadnej koncepčnej práci. Práve to je jeden z dôvodov, pre ktorý Spartak nefiguruje na popredných priečkach.

„Na Slovensku je trend, že tréneri nevydržia dlho na svojej pozícii. Ja však verím, že ak klub bude vidieť, že sa pracuje správne a má to hlavu a pätu, tak ma bude schopný podržať aj vo fázach, keď to možno nepôjde podľa predstáv. Verím, že sa to stabilizuje aj po tejto stránke," zaželal si 39-ročný tréner.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články