Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slováci, pozor! Reprezentačný návrat Zlatana Ibrahimoviča na Euro?

ŠTOKHOLM - Návrat Zlatana Ibrahimoviča do švédskej reprezentácie na Euro? Slováci, pozor
Zdroj: 37897
Zdieľajte:

Prešli štyri roky odvtedy, čo Zlatan Ibrahimovič naposledy hral za švédsku reprezentáciu. 22. júna 2016 nastúpil ikonický útočník pri prehre Švédska s Belgickom 0:1 vo francúzskom Nice.

Odvtedy sa plne koncentroval na klubový futbal. Strieľal góly, prepisoval rekordy, bavil svojimi nezabudnuteľnými hláškami. No silnejú hlasy o jeho možnom reprezentačnom návrate.

Situácia okolo Zlatana Ibrahimoviča zaručene zaujíma aj všetkých slovenských futbalových fanúšikov, nakoľko práve Švédsko je jedným z troch slovenských súperov na budúcoročnom Euro.

La Gazzetta dello Sport: Zlatan Ibrahimovič sa predstaví na Euro

La Gazzetta dello Sport v sobotu priniesla informáciu o tom, že Zlatan Ibrahimovič sa predstaví na Euro a že hlavný tréner Janne Anderson pripustil, že podnikne kroky, aby sa tak stalo.

Medzi Ibrahimovičom a Andersonom malo dôjsť ku stretu názorov ohľadom marginalizovanej skupiny hráčov migrujúceho pôvodu, no po vzájomných rozhovoroch sa to malo vyriešiť.

Prečítajte si aj

Inter ponúkol neželanú hviezdu madridským gigantom

„To, čo sa povie medzi dvoma ľuďmi, by malo medzi nimi zostať," povedal Anderson pre C More v decembri. „Tentokrát to Zlatan myslel s návratom vážne."

„Mojou povinnosťou, ako zodpovednej osoby je, že ak máme hráča, ktorý je rovnako dobrý alebo lepší ako tí, ktorých máme, musím sa na to pozrieť."

Zlatan Ibrahimovič je historicky najlepším strelcom Švédska, zaznamenal 62 gólov v 116 medzištátnych vystúpeniach.

39-ročný útočník sa udržiava vo vynikajúcej forme. Najmä vďaka jeho prínosu je AC Miláno lídrom talianskej Serie A, v ktorej doterajšom priebehu sezóny ešte nenašlo premožiteľa.

Ibrahimovič je s desiatimi gólmi tretím najlepším strelcom po Cristianovi Ronaldovi a Romelu Lukakuovi (obaja po 12 zásahov). Pritom ho o niekoľko zápasov pripravili zdravotné problémy.

A práve zdravotný stav švédskej legendy bude pravdepodobne kľúčový. Ak bude fit, na Euro uvidíme podľa všetkého jeho reprezentačný návrat. A Slováci sa budú musieť mať na pozore!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: La Gazzetta dello Sport

Diskusia

Podobné články