Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FIFA naďalej tají výsledky vyšetrovania týkajúce sa dejísk MS

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) opäť potvrdila, že nezverejní výsledky vyšetrovania údajnej korupcie v súvislosti s voľbou dejísk majstrovstiev sveta.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) opäť potvrdila, že nezverejní výsledky vyšetrovania údajnej korupcie v súvislosti s voľbou dejísk majstrovstiev sveta 2018 v Rusku a 2022 v Katare. Nemecký sudca Hans-Joachim Eckert, ktorý je šéfom nezávislej vyšetrovacej komisie, uviedol, že odtajnenie dokumentov by bolo ilegálne a dostalo by FIFA do právnych problémov.

"Musíme rešpektovať osobné práva jednotlivých ôsob spomenutých v dokumentoch. Z týchto dôvodov nie je možné správu zverejniť v plnom rozsahu," citovala agentúra AP Eckerta.

Hodnotiacu správu vypracoval nezávislý vyšetrovateľ a popredný americký právnik Michael Garcia. O jej zverejnenie žiadal aj viceprezident FIFA jordánsky princ Ali bin Al-Hussein, ktorý povedal, že "futbalová verejnosť má plné právo vedieť, ako vyšetrovanie pokračuje". Na jeho slová reagoval prezident FIFA Sepp Blatter s tým, že odtajneniu dokumentov bráni etický kód FIFA.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články