Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov MS: Pobrežie Slonoviny

Dnes si povieme viac o reprezentácii Pobrežia Slonoviny.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pre Pobrežie Slonoviny to bude len tretia účasť na majstrovstvách sveta. Premiéru si zaknihovali v roku 2006, následne postúpili aj na ďalší šampionát a chýbať nebudú ani tento rok. V roku 2006, ako aj 2010 skončil "Sloni" na 3. mieste v skupine. Podarí sa im tento rok zaknihovať premiérový postup?

Pobrežie Slonoviny disponuje jedným z najsilnejších afrických tímov a tento fakt platí už dlhé roky. "Sloni" sú navyše podľa mnohých mužstvom, ktoré môže na MS 2014 v Brazílii dosiahnuť najlepší výsledok spomedzi ostatných účastníkov pochádzajúcich z „čierneho kontinentu“.

V druhej časti africkej kvalifikácie nazbierali „Les Elephants“ 14 bodov a vyhrali skupinu C. Definitívny postup do Brazílie si zabezpečili víťazstvom v tretej časti kvalifikácie, keď nad Senegalom v dvojzápase najprv uspeli 3:1 a druhý zápas remizovali 1:1, čo im zabezpečilo miestenku na MS.

Káder Pobrežia Slonoviny disponuje veľkou silou, ktorá vzbudzuje rešpekt u všetkých súperov. Na hrote sa stará o zakončovateľské „práce“ nebezpečné duo Didier Drogba z Galatasarayu a Salomon Kalou z OSC Lille. No Drogba je momentálne zranený a otázne je, či stihne Majstrovstvá sveta. V strede poľa si svoju robotu výborne plnia ďalšie hviezdne mená ako napríklad Didier Zokora, Yaya Toure a o jednu z najlepších obrán na šampionáte, ktorá bude určite robiť problémy mnohým útočníkom, sa postarajú Zokora, Kolo Toure či Arthur Boka.

Najviac štartov za tento tím zaznamenal Didier Zokora (118), najlepším strelcom je zas Didier Drgba, ktorý v 99 zápasoch zaznamenal 63 gólov. V najnovšom vydaní rebríčku FIFA patrí Pobrežiu Slonoviny 21. miesto.

Svoj prvý zápas na šampionáte odohrajú 15.6. 2014 presne o 0:00 nášho času. Potom ich čaká Kolumbia a nakoniec Grécko.

Prvý zápas: 13. apríl 1960 POBREŽIE SLONOVINY – Benin 3:2

Najvyššia výhra: 13. marca 1985 POBREŽIE SLONOVINY – Mali 6:0

Najvyššia prehra: 2. mája 1971 POBREŽIE SLONOVINY – Ghana 2:6

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Vlastná tvorba, rôzne zdroje

Diskusia

Podobné články