Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovan má nového trénera

Belasí našli náhradu za Straku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Novým trénerom futbalistov úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava sa stal Jozef Chovanec. Bývalý kouč českého národného tímu, pražskej Sparty či MFK Ružomberok nahradil vo funkcii Františka Straku, ktorý skončil na lavičke "belasých" pre neuspokojivé výsledky mužstva pred dvoma týždňami. Premiéru na lavičke Slovana si Chovanec odbije v nedeľňajšom stretnutí 14. kola Fortuna ligy proti Spartaku Trnava.

"Vždy som mal rád výzvy a trénovať Slovan je pre mňa ďalšou v poradí. Slovenský futbal som spoznal bližšie z pôsobenia v Ružomberku. Najdôležitejšie teraz bude, aby sme sa s hráčmi pochopili a začali víťaziť. Prehľad o mužstve mám, viem, že počas leta prišli do tímu viacerí mladí a talentovaní futbalisti. Som presvedčený, že Slovan má v slovenskej lige najkvalitnejší káder a teraz je na nás, aby sme klub vrátili na pozície, na ktoré je zvyknutý," uviedol 54-ročný kouč, ktorý podpísal s klubom zmluvu do konca sezóny s následnou opciou. Asistentmi Chovanca budú jeho dlhoročný spolupracovník Horst Siegel a Jozef Kontír, ktorý túto funkciu zastával aj počas pôsobenia Františka Straku. Kondičným trénerom Slovana zostáva Peter Boďo.

Viceprezident bratislavského klubu Petr Kašpar zároveň na štvrtkovej tlačovej konferencii predstavil aj nového generálneho manažéra tímu. Stal sa ním Dušan Tittel, ktorý naposledy pôsobil ako predseda Únie ligových klubov (ÚLK). "Som rád, že po štyroch rokoch v ÚLK sa vraciam do klubu, kde som strávil úspešné roky nielen ako hráč. Našou hlavnou úlohou bude, aby sme Slovan stabilizovali a hru tímu vrátili na úroveň, na akej bola predtým. V čo najkratšom čase predstavíme víziu a filozofiu pre celý klub. Chceme byť úspešnou vlajkovou loďou klubového futbalu na Slovensku. Našim cieľom je vychovať generáciu hráčov, ktorá pomôže nielen Slovanu, ale aj celému slovenskému futbalu," uviedol Tittel.

Slovanu vyšiel vstup do sezóny 2014/15, keď si vybojoval postup do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA a darilo sa mu aj v domácej Fortuna lige. Kríza prišla v septembri, "belasí" aktuálne ťahajú sériu siedmich zápasov bez víťazstva s negatívnym skóre 1:18. V EL prehrali oba doterajšie stretnutia s Young Boys Bern i SSC Neapol, v domácej súťaži im patrí piate miesto so 14-bodovou stratou na vedúci AS Trenčín.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články