Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Návrat Petra Čecha po 565 dňoch začal ako z hororu! Napokon sa tešil po brilantnom obrate

LONDÝN - Začiatok ako z hororu, brilantný obrat a divoký záver! Taký bol návrat Petra Čecha po 565 dňoch.
Zdroj: 37723
Zdieľajte:

Petr Čech sa po 565 dňoch vrátil do bránky. Nastúpil za rezervný tím Chelsea proti rezerve Tottenhamu v anglickej Premier League 2.

Začiatok ako z hororu

Návrat začal pre českého brankára ako z hororu. Po 17 minútach prehrávala Chelsea s Čechom 0:2.

„Začiatok sme nechytili a ani sa nám nedarila hra podľa toho, čo sme chceli na ihrisku praktikovať. Aby sme dostali súpera pod tlak a vytvárali si šance. Tréneri potom museli zmeniť rozostavenie," hovoril Čech pre české médiá.

Čech priznáva, že v úvode zápasu sa cítil nervózny. Aj na takú legendu mala jeden a pol ročná pauza svoj vplyv. No postupne sa dostal do tempa, rovnako ako celý tím. Chelsea sa podaril brilantný obrat a napokon vyhrala pri Čechovom návrate 3:2.

„Prvých dvadsať minút tam z mojej strany neboli automatizmy, na ktoré som bol zvyknutý. Osemnásť mesiacov je predsa len dlhá doba, ale od dvadsiatej minúty som sa už prispôsobil tempu hry," vrátil sa k zápasu Čech.

„Potom už som sa cítil v pohode. Druhý polčas potom už úplne, čo mi spravilo radosť. Myslím, že zápas splnil účel. Toto som presne potreboval, keby nastala núdza a musel by som nastúpiť na zápas Premier League. Naštartovalo ma to. Druhý polčas som si užil. Začal som čítať hru ako predtým a cítil som sa dobre," pochvaľovala si česká legenda.

Prečítajte si aj

Namiesto Zlatej lopty vyhlásili najlepší tím histórie. Ako to poskladali novinári z celého sveta?
Chelsea zapísala Petra Čecha na súpisku pred sezónou. V koronavírusovej dobe nikdy neviete, kedy sa vám takáto kvalitná rezerva v bránke zíde.
Aj jeho štart za rezervný tím Chelsea sa zrodil z núdze, nakoľko nebol k dispozícii žiadny brankár, ktorý by mohol nastúpiť. 38-ročný Čech sa ale ukázal ako kvalitná núdzová opora.

Divoký záver stretnutia

Londýnske derby má svoj náboj aj pri súboji rezerv. V závere emócie gradovali a došlo k potýčke, po ktorej oba tímy dohrávali s desiatimi hráčmi. Horúce hlavy musel upokojovať práve skúsený veterán Čech.
„Divoký koniec, ako správne derby to bolo so všetkým čo k tomu patrí. Bola tam hromadná šarvátka a červené karty, bolo veľmi vidieť, ako chce každý vyhrať."
Petr Čech sa po víťaznom návrate po 565 dňoch vracia k prvému tímu Chelsea. A ktovie, možno dostane príležitosť zachytať si aj v stretnutí Premier League.
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články