Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Škandál v Reggio Emilia, katom Slovákov rozhodca McLean

Dve červené, vykázaný Galád a neodpískaná penalta. Škótsky rozhodca poslal na šampionát Talianov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Baráž o ME "21" 2015

Taliansko - SLOVENSKO 3:1 (2:0)

Góly: 5. Bernardeschi, 15. Belotti (p), 90. Longo - 63. Lobotka

ŽK: Viviani, Crisetig, Berardi, Biraghi - Duda, Zreľák, Lásik, Rusov, Teixeira, ČK: 34. Duda (po 2. ŽK), 78. Zreľák (po 2. ŽK), Rozhodoval McLean (Škótsko)

/prvý zápas 1:1, postupuje Taliansko/

Taliansko: Bardi - Zappacosta, Rugani, Bianchetti, Biraghi - Crisetig, Viviani (54. Benassi), Battochio - Bernadeschi, Berardi (86. Baselli), Belotti (76. Longo)

SLOVENSKO: Rusov - Pauschek, Niňaj (21. Šriniar), Teixeira, Mazáň - Lásik, Paur (46. Lobotka) - Schranz (83. Shcranz), Duda, Hrošovský - Zreľák

Slováci nastúpili do odvety s jednou zmenou v zostave, keď Mihálika nahradil navrátilec Ondrej Duda z Legie Varšava. Už v 5. minúte schladil naše sebavedomie Bernardeschi, ktorý z vnútra šestnástky preloboval gólmana Rusova. Na začiatku 11. minúty sa vybral do ofenzívy Jakub Paur, ktorý našiel Zreľáka, jeho prízemný pokus vyrazil taliansky brankár Bardi na roh. Po štvrťhodine fauloval Paur v pokutovom území Bererdiho a z následnej penalty zvýšil na 2:0 Belotti. V polovici prvého polčasu musel trávnik pre zranenie opustiť Niňaj, ktorého nahradil Škriniar. Ani to však neprinieslo zmenu, Taliani diktovali hru a našich reprezentantov prakticky do ničoho nepustili. Postupové šance sa ešte viac scvrkli jedenásť minút pred koncom polčasu, keď po druhej žltej karte putoval predčasne pod sprchy Ondrej Duda. V nadstavenom čase prvej polovice sme sa mohli vrátiť do zápasu, ale Schranz hlavičkoval tesne nad bránu.

Do druhého polčasu poslal tréner Ivan Galád na trávnik Lobotku, obraz hry sa však nezmenil. Desať minút po zmene strán ušiel našej obrane Berardi, ktorý našťastie pre nás nezamieril medzi tri žrde Rusovovej brány. V 58. minúte sa dostali Slováci do prvej vážnejšej príležitosti, centrovaná lopta sa dostala až ku Zreľákovi, ktorého strelu talianska obrana zablokovala. O štyri minúty sa to našim konečne podarilo. Loptu si vzal Lobotka, dostal sa až pred šestnástku odkiaľ vystrelil a tečovaným pokusom prekonal brankára Bardiho. Slovenskí mladíci chytili druhý dych a päť minút po vyrovnávajúcom góle natiahol talianskeho gólmana Zreľák. V 73. minúte spadol v pokutovom území Ivan Schranz, ktorý si pýtal pokutový kop, rozhodcovia po dlhšej debate napokon ukázali len na rohový kop. Dvanásť minút pred koncom musel po druhej žltej karte opustiť ihrisko aj Adam Zreľák a Slováci tak dohrávali len s deviatimi mužmi. V závere zápasu vykázal rozhodca McLean na tribúnu aj trénera Galáda. V samom závere zápasu zavŕšili Taliani postup po góle Longa. Hlavnou postavou zápasu bol nakoniec hlavný rozhodca Steven McLean, ktorý výrazne potlačil taliansku reprezentáciu k postupu na európsky šampionát.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články