Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Prekvapivý zisk titulu v Bielorusku oslavuje aj Slovák: Za tri roky som sa stal lídrom mužstva

ŠOLIGORSK - Veľmi potešujúca správa prišla z Bieloruska! K zisku prekvapivého titulu prispel aj Slovák: Za tri roky lídrom mužstva!
Zdroj: 37535
Zdieľajte:

Július Szöke pomohol Šachťaru Šoligorsk v bieloruskej lige k prekvapivému zisku majstrovského titulu.

Slovenský futbalista získal titul v Bielorusku

Šoligorsk v konečnom zúčtovaní o bod predbehol BATE Borisov a okrem titulu si vybojoval aj miestenku v kvalifikácii Ligy majstrov.

„Doteraz neverím, že sa nám to podarilo. Nemali sme to vo svojich rukách. Museli sme vyhrať a čakať na cudziu pomoc. Náš zlatý gól padol v nadstavení. Bol som vo vytržení. Nevedel som, čo robiť a kam bežať,“ hovoril šťastný Szöke pre Nový Čas.

Šoligorsk v záverečnom zápase sezóny porazil na domácom trávniku FC Minsk 4:2. Záver stretnutia bol poriadne dramatický. Od 85. minúty rozhodca udelil tri červené karty. Po 90 minútach bol stav nerozhodný 2:2. V 92. minúte Begunov a v 97. minúte Archipov strelili dva góly za Šoligorsk a rozhodli o výhre 4:2.

Líder mužstva sa teší na štedré prémie

Okrem zisku titulu a miestenky v kvalifikácii Ligy majstrov sa slovenský stredopoliar teší aj na štedré prémie.

Prečítajte si aj

VIDEO Famózne gólové nožničky Greguša! Nasledovala kuriózna oslava, vybehol z arény

„Za titul máme dohodnuté štedré prémie. Klub vždy splnil, čo sľúbil. Je finančne výborne zabezpečený. Má bohatých sponzorov.“

Tešiť ho môže aj stabilná pozícia, ktorú si v Šachťore Šoligorsk postupne vybudoval.

„Za tri roky som sa stal lídrom mužstva. Odohral som 100 zápasov, čo je na legionára dosť. Od nového ročníka budem služobne najstarším hráčom," ozrejmuje.

V Bielorusku vládne režim Alexandra Lukašenka, v posledných mesiacoch svetovými médiami rezonovali rôzne nepokoje, demonštrácie a policajné zásahy. No Július Szöke sa na podmienky v Bielorusku nesťažuje.

„V 120-tisícovom Soligorsku je situácia úplne pokojná. Nemám strach. Môžem sa maximálne sústrediť na futbal. V uliciach mesta sa neštrajkuje.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články