Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chybné rozhodnutie? Tréner Portugalska obhajoval štart Dioga Jotu len na lavičke

LISABON - Diogo Jota len na lavičke? Po prehre Portugalska s Francúzskom tento ťah trénerovi Santosovi mnohí fanúšikovia vyčítajú. Problém bol inde, obhajuje kouč svoje rozhodnutie
Zdroj: 37113
Zdieľajte:

Diogo Jota hrá vo výbornej forme v FC Liverpool, no Portugalsko z toho v stretnutí Ligy národov proti Francúzsku neprofitovalo.

Tréner Fernando Santos ho na prekvapenie mnohých vynechal zo základnej zostavy. Poslal ho do hry až krátko po tom, ako v 53. minúte N´Golo Kanté otvoril skóre zápasu a ako sa neskôr ukázalo, strelil víťazný gól.

Diogo Jota prišiel na ihrisko až v 56. minúte. Hral výborne - na súperovej polovici rozdal osem prihrávok, rovnako ako Bernardo Silva počas 72 minút na ihrisku. Jotovi na to stačil polovičný čas. K strele na bránku sa počas niečo viac ako polhodinového pobytu na trávniku síce nedostal, no podal kvalitný výkon.

Preto mnohí fanúšikovia spochybňovali rozhodnutie trénera Santosa vynechať ho zo základnej zostavy. Ten si však svoj prekvapivý ťah v pozápasových vyjadreniach obhajoval.

Prečítajte si aj

Ideálny futbalista? Alexander-Arnold ho zložil z týchto 7 hráčov a vynechal jednu z najväčších hviezd

Tréner Santos obhajuje rozhodnutie nepostaviť Dioga Jotu od začiatku

„Ako som už predtým povedal, tento tím hral vo Francúzsku a darilo sa mu tam veľmi dobre. A nepamätám si, že by sa ma tam niekto pýtal na to, prečo Diogo Jota nezačínal od začiatku zápasu."

„Jota je skutočne hráč top kvalít, všetci to vedia. To isté platí o Bernardovi, rovnako to isté platí o Cristianovi. A o Felixovi tiež. Ak by Jota hral a tímový výkon by nebol dobrý, pýtali by ste sa ma, prečo Bernardo alebo Felix nehrali. To je normálne."

„Rozumiem vašej otázke a som s ňou v pohode. Je normálne počúvať tieto otázky po zápase. No neverím, že v tomto bol náš problém. Mali sme kolektívne problémy a nedokázali sme Francúzov zastaviť v hre. A možno jeden či ďalší problém v strede poľa, taktiež," analyzoval príčiny neúspechu Santos.

Portugalsko stráca kolo pred koncom tri body na vedúce Francúzsko a sen o obhajobe titulu v Lige národov sa pre Ronalda a spol. po včerajšku rozplynul. Posledný zápas odohrajú Portugalci na pôde vicemajstrov sveta z Chorvátska. Francúzi uzavrú skupinové vystúpenie doma so Švédskom a očakáva sa ich povinné víťazstvo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články