Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ukrajina doma nezlyhala, Anglicko sa potrápilo v Tallinne

Tretie kolo otvorili dnešným zápasom neistí Angličania a smolní Rusi. Čo sa vlastne stalo?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Ukrajiny zvíťazili v nedeľu v kvalifikačnom zápase EURO 2016 v Ľvove nad Macedónskom tesne 1:0. V C-skupine sa zverenci trénera Michajla Fomenka dostali na druhé miesto so šiestimi bodmi, rovnaký počet majú aj lídri zo Slovenska, ktorí o 20.45 SELČ nastúpili v Borisove proti domácemu Bielorusku. Tretia konfrontácia v "slovenskej" skupine sa hrá rovnako od 20.45 v Luxembursku, kde sa o druhé víťazstvo v skupine po nečakanej štvrtkovej prehre 1:2 v Žiline pobili majstri Európy zo Španielska.

V Ľvove sa v prvom polčase valila jedna žltá vlna na bránu hostí za druhou, Jarmolenko v najväčšej šanci v 21. minúte zaváhal a tak sa osmelili aj hostia, no Jahoviča reflexívne vychytal Pjatov. Neujala sa ani strela hosťujúceho Abdurahimiho zo strednej vzdialenosti. V závere opäť domáci poriadne zatlačili a v 45.+2 minúte sa konečne dočkali. Loptu po rýchlej akcii Konopľanku z ľavej strany vrátil spätným priťuknutím Jarmolenko a Sidorčuk bol v správnej chvíli na správnom mieste - 1:0. Domáci mali šancu rozhodnúť o osude zápasu v 47. minúte, keď Damčevski fauloval v šestnástke Zozuľu, ale Jarmolenko sa z bieleho bodu pomýlil a trafil len do brvna. Duel si domáci už postrážili a vybojovali druhú výhru v skupine.

V E-skupine v Talline favorizovaní Angličania v polčase hrali bez gólov, domáce Estónsko dobre proti aktívnejším hosťom bránilo. V 48. minúte musel po druhej žltej karte predčasne pod sprchy domáci Ragnar Klavan a tlak Angličanov narastal. Z priameho kopu sa v 74. minúte presadil Wayne Rooney, ktorý v prvom polčase zahodil dve šance. Bol to v jeho 99. reprezentačnom zápase už 43. gól. Anglicko je lídrom skupiny s troma výhrami z troch zápasov.

V G-skupine sa od 18.00 hod. hrali dva súboje, Rusko v Moskve len remizovalo s Moldavskom 1:1, resp. Rakúsko vo Viedni zdolalo Čiernu Horu 1:0. Rusi sa ujali vedenia gólom z penalty v 73. minúte vďaka Artemovi Dzjubovi, no potom stratili koncentráciu a Moldavsko hneď vyrovnalo vďaka kapitánovi Alexandru Epureanuovi. Rakúsko vedie tabuľku so 7 bodmi, Rusko je druhé s piatimi.

3. kolo kvalifikácie EURO 2016

C-skupina:

Ľvov:

Ukrajina - Macedónsko 1:0 (1:0)

Gól: 45.+2 Sidorčuk, ŽK: Fedeckij, Sidorčuk, Rotan, Budkivskij - Jahovič, Damčevski, Trajkovski, Abdurahimi, Velikoski. Rozhodovali: Delferiere - De Neve, Vanyzere (všetci Belg.)

E-skupina:

Tallinn:

Estónsko - Anglicko 0:1 (0:0)

Gól: 74. Rooney, ČK: 48. Klavan (Est.)

G-skupina:

Viedeň:

Rakúsko - Čierna Hora 1:0 (1:0)

Gól: 24. Okotie

Moskva:

Rusko - Moldavsko 1:1 (0:0)

Góly: 73. Dzjuba (z 11 m) - 74. Epureanu

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články