Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Naplnil sa horší scenár! Poliaci sa obávajú Slovákov

VARŠAVA - Poliaci sa obávajú Slovákov, s ktorými sa stretnú v skupine na EURO
Zdroj: 37276
Zdieľajte:

Slovensko si po výhre so Severným Írskom vybojovalo postup na budúcoročné Euro, ktoré sa malo konať tento rok, no pre pandémiu koronavírusu bol turnaj presunutý.

V skupine sa okrem Španielska a Švédska stretnú aj so susedným Poľskom. Ich vzájomný duel sa odohrá v írskom Dubline.

Naplnil sa horší scenár, píšu Poliaci

V poľských médiách sa objavili obavy z nášho tímu.

„Naplnil sa ten horší scenár, v skupine máme Slovákov, nie Severných Írov. A Slováci majú v tíme niekdajšieho hráča Legie Varšava Ondreja Dudu a tiež súčasného obrancu Lechu Poznaň Ľubomíra Šatku. Budú naším prvým súperom na majstrovstvách Európy,“ píše poľský portál sport.pl.

Poliaci upozorňujú na pamätný súboj, ktorý sa odohral pred jedenástimi rokmi v Chorzówe. A v ktorom si Slováci v poriadnej snehovej búrke vybojovali postup na MS po víťazstve 1:0.

„Na majstrovstvách sveta sa vtedy Slovákom podaril husársky kúsok, keď vyradili úradujúceho šampióna Taliansko a postúpili do osemfinále. Postúpiť zo skupiny do vyraďovacej fázy sa im neskôr podarilo aj na európskom šampionáte v roku 2016 vo Francúzsku,“ píše s veľkým rešpektom k nášmu tímu sport.pl.

Prečítajte si aj

Problém pre Dúbravku! Jeho konkurent najlepší v októbri: Už sa nezmierim s pozíciou dvojky, vyhlasuje

Varujú pred Škriniarom

Upozorňuje aj na kvalitu v našom kádri. Okrem Mareka Hamšíka spomína obrancu Milana Škriniara, ktorý sa v britských médiách v poslednom období spájal s prestupom do Tottenhamu a najnovšie sa zmieňuje ako jedna z potenciálnych zimných posíl FC Liverpool, ktorý má veľký problém s maródkou v obrane.

„Jeho bývalý tréner Luciano Spalletti o Škriniarovi povedal, že má hodnotu 100 miliónov eur. Portál Transfermarkt odhaduje jeho súčasnú cenu na 50 miliónov eur,“ dodáva sport.pl.

V prospech nášho tímu hovorí vzájomná bilancia. Vyhrali sme s Poľskom posledné tri súťažné vzájomné zápasy. V spomínanej kvalifikácii na MS 2010 sme nášho suseda porazili doma 2:1 a vonku 1:0. V kvalifikácii na Euro 1996 sme zvíťazili doma 4:1. Celkovo z posledných šiestich vzájomných súbojov máme proti Poliakom skvelú bilanciu 4-1-1.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.pl

Diskusia

Podobné články