Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mucha o tom, v čom Hapal zlyhal a spravil najväčšiu chybu

BRATISLAVA - Ján Mucha otvorene o tom, v čom tréner Hapal zlyhal a spravil najväčšiu chybu
Zdroj: 36742
Zdieľajte:

Tréner Pavel Hapal dostal "kopačky" pomerne nečakane ešte pred finále baráže o postup na Euro proti Severnému Írsku. (Zatiaľ) na novembrový trojboj bol nominovaný ako nový hlavný tréner Štefan Tarkovič.

Bývalý reprezentačný brankár a v súčasnosti televízny spolukomentátor a analytik Ján Mucha pre šport.sk prehovoril o tom, v čom český tréner spravil najväčšiu chybu.

Nezvládnutá komunikácia so skúsenými lídrami?

„Veľký problém trénera Pavla Hapala bol, že si nedokázal udržať hráčov, ktorí sa pred kvalifikáciou rozhodli skončiť v reprezentácii. Výmena generácií je logická, ale musí byť postupná. Mladíci majú kvalitu, ale potrebujú sa vykopať. Úspech na úrovni „dvadsaťjednotiek“ nestačí," myslí si Mucha.

Prečítajte si aj

ESPN: Tottenham má smolu. Škriniara v januári získa jeden z najlepších tímov sveta

„Treba si zanalyzovať dôvody toho, prečo sa Škrtel, Nemec a Hubočan rozhodli skončiť pred kvalifikáciou. Dvaja z nich sú ochotní vrátiť sa, takže niekde musel byť problém. Možno sa o nich málo bojovalo, možno je za tým nezvládnutá komunikácia," naznačuje jadro problému bývalý skvelý brankár.

Do národného tímu sa opätovne vracajú Tomáš Hubočan a Vladimír Weiss, ktorí figurujú v nominácii na Severné Írsko.

Návrat ohlásil aj bývalý reprezentačný kapitán Martin Škrtel, ktorý figuroval medzi náhradníkmi, napokon sa však v kľúčovom súboji pre zranenie stehna nepredstaví.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články