Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bývalá hviezda PSG o vážnych problémoch: Myslel som, že som dostal infarkt! Šokujúci zvrat po vyšetreniach

AMSTERDAM - Niekdajšia hviezda PSG či Ajaxu o vážnych problémoch. Myslel som si, že mám infarkt! Po vyšetreniach šokujúci zvrat
Zdroj: 37160
Zdieľajte:

Bývalý pravý obranca Ajaxu Amsterdam či PSG Gregory van der Wiel odhalil, že rok po odchode z Toronta prechádzal vážnymi problémami s úzkosťou.

32-ročný bývalý holandský reprezentačný obranca vysvetľuje, že práca profesionálneho futbalistu nie je taká idylická, ako to na prvý pohľad vyzerá.

47-násobný reprezentant Oranjes je v súčasnosti voľným hráčom.

Myslel som, že dostávam infarkt

„Už viac ako rok riešim záchvaty paniky a úzkosti, niečo, čo sa začalo, keď som oddychoval doma v LA," napísal van der Wiel v otvorenom liste, z ktorého cituje španielska Marca.

„V tom čase som nevedel, čo sa so mnou deje a myslel som si, že dostávam infarkt."

„Moje prvé myšlienky boli, že fyzicky nie je niečo v poriadku. S rozličnými nemocnicami a rozličnými doktormi sme skontrolovali celé moje telo a záver bol, že všetko funguje optimálne."

„Po tomto potvrdení som sa začal venovať mentálnemu aspektu, na ktorom stále pracujem dodnes," priznáva van der Wiel.

„Existuje niekoľko dôvodov, prečo sa mi to deje a chcem sa o ne podeliť. Ako profesionálny futbalista som mal vždy tlak. Aby som ukázal svoju najlepšiu stránku, bez ohľadu na to, ako sa vlastne cítim."

„Vždy som dával emócie bokom a je to niečo, čo sa vybudovalo po všetkých tých rokoch. Frustrácia, hnev, sklamanie, smútok, dával som to všetko bokom a pokračoval som vo svojom živote a kariére. Povedať si - je mi to jedno - je ľahké a to som robil."

V drese PSG van der Wiel vyhral štyri trofeje vo francúzskej Ligue 1, dvakrát vyhral francúzsky pohár, trikrát Ligový pohár. Na jeho príklade vidieť, že ani úspech ti negarantuje šťastie.

„Posledné roky mojej kariéry neboli ľahké," dodal Van der Wiel. „Po tom, čo som nebol celkom šťastný v Paríži, prišiel ťažký rok v Istanbule a pár zlých mesiacov v Cagliari, prišla najväčšia emocionálna rana, keď som bol nútený opustiť Toronto FC."

Koniec v Toronte spúšťačom problémov

„Po všetkej tej negativite, ako som už spomenul, som konečne prežil skvelý rok v Toronte. Miloval som tím, miloval ľudí i mesto. Predstavoval som si, že budem hrať a žiť v Toronte minimálne ďalších päť až šesť rokov. Potom z ničoho nič som musel odísť kvôli profesionálnej a zdravej diskusii s trénerom, trénerom, ktorý sa mi veľmi páčil. Toto veľmi bolelo a stále to bolí."

„Ale pokračoval som vo svojom živote, znova som to dal bokom a presťahoval som sa do LA. Skúšal som hrať za iný tím. Bola možnosť hrať pod bývalým trénerom v Atlante, ale po prejavení počiatočného záujmu sa mi už nikdy neozvali."

„Potom som sa pokúsil hrať za jeden z tímov LA zadarmo, ale po prvých pozitívnych reakciách sa už tiež nikdy neozvali."

„Moja kariéra sa pomaly končila. V tom čase som si neuvedomoval, čo to so mnou urobilo emočne. Okrem toho tam bol pocit, keď som nevedel, čo ma v živote čaká. Prebúdzať sa každý deň a nevedieť, čo budem robiť, ma zabíjal."

Mnoho profesionálnych športovcov prechod zo športového života do bežného nezvláda najlepšie. Van der Wiel patrí k nim.

„Prešiel som od každodenného rutinného tréningu a hrania zápasov každý týždeň k tomu, že som nemal vôbec žiadne ciele alebo rutinu. O šesť mesiacov neskôr začali moje záchvaty paniky.“

Prečítajte si aj

VIDEO Za toto červená?? Nani sa po tomto verdikte VAR rozplakal

Pomocnú ruku podal Waalwijk

Po svojich dobrodružstvách v Severnej Amerike sa van der Wiel vrátil do svojho rodiska, Amsterdamu. Bol to holandský tím RKC Waalwijk, ktorý mu nakoniec dal šancu opäť trénovať ako profesionálnemu futbalistovi.

„Teraz v Amsterdame je mi oveľa lepšie,“ pokračoval Van der Wiel. „Láska k tejto hre stále je, nikdy nezmizla. Preto sa snažím vrátiť späť na ihrisko bez ohľadu na to, čo mám, a mám veľké šťastie, že som našiel klub, ktorý je ochotný mi pomôcť s uskutočnením tohto cieľa."

„RKC Waalwijk ma prijal s otvorenou náručou a ponúkol mi, že mi so všetkým pomôže. Po skvelých rozhovoroch s hlavným trénerom a technickým riaditeľom to pre mňa bolo samozrejmosťou. Zatiaľ tam nie som, ale každý deň tvrdo pracujem na mojom návrate."

„Nie som si istý, či sa to podarí, ale čas ukáže. Bez ohľadu na výsledok, som veľmi vďačný za úžasnú pomoc, ktorú dostávam od všetkých v RKC."

„Chcel som sa s tým podeliť, pretože toto je súčasť života. Bez ohľadu na to, kto ste, sme všetci ľudia a toto sa môže stať každému. Chcel som vás tiež informovať, čo som prežíval. Nebol to pre mňa ľahký rok, ale teraz sa mi darí oveľa lepšie a som veľmi nadšený z vecí, ktoré nás čakajú," dodal pozitívne nastavený obranca.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Marca

Diskusia

Podobné články