Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kocian nesúhlasí s návratom Škrtela: Nesystémové, nie príliš šťastný zásah do tímu, hodnotí

BRATISLAVA - Bývalý reprezentačný tréner nesúhlasí s návratom Martina Škrtela. Nesystémový krok, nešťastný zásah do tímu, zhodnotil
Zdroj: 37087
Zdieľajte:

Vladimír Weiss ml., Tomáš Hubočan a Martin Škrtel. Trojica navrátilcov do reprezentácie.

Weiss a Hubočan sú pripravení do hry. Škrtel je aktuálne zranený (stehenný sval) a v nominácii Štefana Tarkoviča na Severných Írov figuruje v pozícii náhradníka.

Ak bude včas fit, bude hrať.

Mnohí fanúšikovia aj odborníci už dávno volajú po návrate Škrtela. Vodcovská osobnosť, dôraz, kvalita na stopérskom poste. Atribúty, ktoré v našej reprezentácii chýbajú.

Kocian neschvaľuje návrat Škrtela do repre

Bývalý reprezentačný tréner Ján Kocian nepopiera, že stále ide o kvalitného hráča a výborného lídra, no jeho návrat neschvaľuje.

Prečítajte si aj

TRI veľké návraty do slovenskej reprezentácie: Toto je nominácia na Severné Írsko

„Dva roky sme po Ďuricovi a Škrtelovi skúšali novú stopérsku dvojicu. Budovali sme sebavedomie ich nástupcov, ktorí ich mali nahradiť, ale teraz máme skonštatovať, že na to nestačia a musí sa vrátiť hráč, ktorý sa už dávno rozlúčil s reprezentačným dresom," hodnotil Kocian pre pravda.sk. „Toto nie je podľa mňa dobrý trend v budovaní mužstva," dodáva uznávaný odborník.

Kocian nastolil tiež otázku prípadnej ďalšej budúcnosti Škrtela pri národnom tíme. Návrat len na jeden zápas? Alebo v prípade postupu na Euro oblečie národný dres aj budúci rok?

„Všetka česť, Maťo nepochybne jeden zápas v reprezentácii zvládne. Určite by spravil v šatni aj trochu poriadok, treba v nej vyvetrať. Podľa mňa chýba niekto, kto buchne po stole. Čo však potom? Čo ak vyhráme v Belfaste a postúpime? Bude pokračovať v reprezentácii? Máme s ním rátať aj o rok na majstrovstvách Európy?," pýta sa Kocian.

„Alebo budeme na jeho poste pripravovať zasa niekoho iného. Máme Škriniara, Vavra, Hancka, Valjenta, Niňaja a neviem, koho ešte. Tréneri ich chystali postupne na to, že budú lídrami nového tímu. Toto nie je systémový krok, ale nie príliš šťastný zásah do tímu," uzatvára svoj pohľad na vec.

Martin Škrtel je bývalým kapitánom národného tímu. V decembri oslávi 36. narodeniny. V súčasnosti pôsobí v tureckom Istanbule Basaksehir. Je stabilným členom základnej zostavy. Pomohol svojmu tímu v uplynulej sezóne získať turecký titul a postúpiť do skupinovej fázy Ligy majstrov. Slovenský stopér odohral celé zápasy na pôde RB Lipska aj doma proti PSG.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: pravda.sk

Diskusia

Podobné články