Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zajtra v Borisove aj s Kuckom

Z Bieloruska prišla pozitívna správa.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Najpozitívnejšou novinkou v tábore slovenskej futbalovej reprezentácie je účasť stredopoliara Juraja Kucku v nedeľňajšom zápase C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 proti domácemu Bielorusku (20.45 SELČ v Borisove). Prvotné medializované informácie o treste pre legionára talianskeho FC Janov za dve udelené žlté karty totiž neboli správne. Nepodmienečný dištanc na jedno stretnutie sa v tomto kvalifikačnom cykle podľa pravidiel Európskej futbalovej únie (UEFA) udeľuje namiesto dvoch až po troch žltých napomínaniach hráča.

Pre Jána Kozáka sa tým rozšírili možnosti, koho pošle v Borisove na trávnik. S Kuckom už 60-ročný slovenský lodivod nepočítal, mysliac si, že bude v treste. "Chcem sa ospravedlniť za zlú informáciu ohľadom kartového trestu pre Kucku. Pravda je taká, že hráč "stojí" až po troch žltých kartách. Dozvedel som sa to, keď som prišiel včera po prílete na hotel. Táto správa ma skutočne potešila, pretože Kucka je veľmi dôležitým článkom mužstva. Teraz mám väčší výber, viac možností, akú základnú zostavu pošlem na ihrisko," vysvetlil Kozák.

Po štvrtkovom víťaznom dueli so Španielskom (2:1) mali lekári, maséri a fyzioterapeuti plné ruky práce. Traja bližšie nešpecifikovaní hráči hlásili zdravotné problémy a nad ich štartom visí otáznik, čo Kozák potvrdil aj na predzápasovej tlačovej konferencii v útrobách Borisov Areny. "Trojica hráčov mala po zápase so Španielskom problémy, stále pociťujú bolesti. Dnešný tréning však absolvujú a verím, že všetko dobre dopadne a budeme mať k dispozícii všetkých hráčov, s ktorými počítame."

Stopér Ján Ďurica tvrdí, že so spoluhráčmi po dvoch skvelých výsledkoch nelietajú v oblakoch. "Atmosféra po zápasoch na Ukrajine a so Španielskom je dobrá. Každému futbalistovi stúpne po takých výkonoch sebavedomie. Musíme sa však individuálne dobre pripraviť na ďalší zápas, ktorý bude mať svoju históriu. Tešíme sa, ale sme len na začiatku kvalifikácie. Chceme sa tešiť aj z postupu na šampionát, ale musíme sa držať pri zemi. Nemáme v sebe hviezdnu chorobu, uvedomujeme si, proti komu hráme. Bielorusi budú doma a aj keď možno nemajú také silné individuality, o to viac pristúpia k zápasu kolektívne. Pokiaľ však zopakujeme výkon proti Španielsku, máme šancu uspieť."

Bielorusi vedia, že zápas so Slovenskom je pre nich existenčný. Ak chcú reálne pomýšľať na postup, mali by bodovať naplno, resp. aspoň remizovať s lídrom C-skupiny. "Videl som zápasy Bieloruska v Luxembursku aj doma proti Ukrajine. Objektívne treba povedať, že boli lepším mužstvom, získali však v doterajšom priebehu kvalifikácie len jeden bod. Ukrajinci si proti nim nevypracovali za 80 minút ani jednu príležitosť. Futbal je niekedy nespravodlivý, v tomto prípade bol pre Bielorusov, ktorí odohrali dva nešťastné zápasy. Pre nich je súboj s nami kľúčový. Ich pozícia by v prípade ďalšieho nepriaznivého výsledku v zápase s nami nebola dobrá," dodal Kozák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články