Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Roy Keane bol pre mňa Bohom! Takto mi pomáhal po pokuse o samovraždu

MANCHESTER - Roy Keane bol známy tvrdou a nekompromisnou hrou. Tento drsňák je však v súkromí človek s dobrým srdcom. Takto pomáhal bývalému futbalistovi po pokuse o samovraždu
Zdroj: 36929
Zdieľajte:

Bývalý futbalista tímu Hull City Brian Lenihan otvorene vyrozprával príbeh o tom, ako mu Roy Keane po pokuse o samovraždu v decembri 2017 zachránil život.

Spúšťačom problémov bola séria zranení kolena, po ktorej musel Lenihan nechať futbalovú kariéru len ako 23-ročný.

V roku 2014 sa mu splnil sen, keď z írskeho Cork City prestúpil do Hull City. Predtým, ako v apríli 2018 nútene ukončil kariéru, odohral za Hull len dva zápasy.

Ír, ktorý za reprezentáciu do 21 rokov odohral sedem stretnutí, ďakuje Royovi Keanovi za to, že mu pomohol počas trojmesačnej liečby v Priory Wellbeing Centre v Manchesteri.

Prečítajte si aj

Nevyperiem ho! Francúzska hviezdička získala Ronaldov dres dva dni pred jeho pozitívnym testom

Roy Keane mu pomáhal po pokuse o samovraždu

Lenihan pre The Athletic pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia prehovoril:

„Roy bol ku mne po všetkom, čo sa stalo, naozaj dobrý. Keď som bol v nemocnici v Manchesteri, býval neďaleko a zavolal ma, aby sme išli s jeho psami na prechádzku."

„Pozval ma tiež k sebe domov na nedeľnú večeru. Takéto veci. Nemusel to robiť, ale urobil to. Roy Keane bol pre mňa Bohom, odkedy si pamätám."

„Takže to, čo pre mňa urobil, malo pre mňa obrovský význam."

Lenihan dúfa, že jeho osobné skúsenosti s problémami s duševným zdravím povzbudia ostatných k tomu, aby vyhľadali včas odbornú pomoc.

„Ak si zlomíte ruku, išli by ste do nemocnice a požiadali o pomoc. Ak je to psychický problém, neznamená to, že neexistuje. Potrebuješ starostlivosť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: The Athletic

Diskusia

Podobné články