Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hrdina Kozáčik: "Najväčšie víťazstvo v kariére"

Jedným z hrdinov štvrtkového večera, keď sa v kvalifikácii EURO 2016 zrodil historický triumf slovenskej futbalovej reprezentácie nad Španielskom (2:1), bol brankár Matúš Kozáčik.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Gólman Plzne sa na štadióne v Žiline blysol niekoľkými bravúrnymi zákrokmi a úradujúcim majstrom Európy neraz dostával do zúfalstva. Po zápase tak mohol právom žiariť spokojnosťou. "Určite najväčšie víťazstvo v kariére a jednoznačne najlepší zápas v reprezentácii. Dúfam však, že nebude posledný," uviedol bez váhania pár minút po zápase Kozáčik.

Tím trénera Jána Kozáka podal vo štvrtok oduševnený a bojovný výkon. O víťazstvo bojoval do poslednej sekundy, súperovi odolával a hoci Španieli dokázali odpovedať na úvodný gól Juraja Kucku, o nečakanom triumfe nad favoritom rozhodla hlavička striedajúceho ofenzívneho stredopoliara Miroslava Stocha. "Dôležité bolo, že sme nedostali skoro gól, ale naopak práve my sme ho dali. Potom sme kompaktne bránili a Španieli už mali problémy," pokračoval Kozáčik, ktorý svojimi zákrokmi dvíhal divákov zo sedadiel a dočkal sa pochvaly aj od súperovho trénera Vicenteho del Bosqueho. "Svoje gólové zákroky som nerátal. Teší ma však, že sme zápas zvládli a zvládli sme ho ako tím. Všetci chalani hrali dobre, podali sme kolektívny výkon a potom sa dostavil aj výsledok," skonštatoval.

Na Kozáčika Španieli márne hľadali recept. Neraz pred ním pohoreli aj najväčšie hviezdy "La Furia Roja", prikrátky na neho bol aj obávaný kanonier Diego Costa. "Je to skvelý hráč, čo opäť potvrdil. Bránil sa ťažko, ale či Martin Škrtel alebo Janko Ďurica, ale aj iní hráči, to zvládli dobre. Podali skvelý výkon," pochválil spoluhráčov "hrdina" Kozáčik.

V tábore hostí tak po záverečnom hvizde zavládol smútok. Sklamanie bolo cítiť aj pri ich odchode, zverenci del Bosqueho boli pred novinármi skúpi na slovo a väčšina z nich vrátane kapitána Ikera Casillasa či Costu v tichosti opustila žilinský štadión. Naopak, v slovenskom tíme vypukla obrovská eufória. Stredopoliar Marek Hamšík hovoril o "malej futbalovej senzácii" a pamätné víťazstvo prirovnal k inému historickému míľniku reprezentácie. "Je to niečo podobné, ako keď sme na majstrovstvách sveta zdolali Talianov, teraz sme pokorili Španielov. Určite je to senzácia, nikto to nečakal a veľmi sa tešíme," uviedol Hamšík, ktorého pár dní pred zápasom trápila choroba, no na svojom výkone to nedal poznať. Tréner Kozák ho napokon postavil od úvodu a príležitosť dostal na hrote útoku. "Môj post nebol ten, na ktorý som zvyknutý, ale hral som pre mužstvo a robil som, čo sa dalo. Samozrejme, trochu ma to prekvapilo," dodal stredopoliar SSC Neapol.

Slováci sú po úvodných dvoch kvalifikačných dueloch lídrom C-skupiny s plným počtom bodov (6). O ďalšie zabojujú už v nedeľu, keď v bieloruskom Borisove nastúpia proti domácemu výberu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články