Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šokujúca prehra Španielov, zhodli sa svetové médiá

Ohlasy svetových médií po štvrtkovom zápase C-skupiny kvalifikácie EURO 2016, v ktorom slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili v Žiline nad majstrami Európy Španielmi 2:1.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

DPA (Nem.): "Úradujúci majstri Európy prehrali na Slovensku gólom v samom závere. Slováci sa ujali vedenia gólom Kucku, hostia vyrovnali z kopačky Paca Alcacera. Víťazný gól padol o päť minút neskôr, hlavičkou skóroval Stoch. Zásluhou historického víťazstva sa Slováci dostali na čelo tabuľky C-skupiny."

Reuters (V. Brit.): "Šokujúca prehra Španielov v Žiline. Striedajúci Miroslav Stoch päť minút pred záverom rozhodol o senzačnom triumfe Slovákov. Slováci viedli od 17. minúty, potom dlho viedli aj preto, že ich viacerými zákrokmi podržal brankár Kozáčik. Hoci sa Španielom podarilo vyrovnať, na radosť divákov strelil Stoch víťazný gól."

AP (USA): "Európski šampióni sa dočkali nepríjemného prekvapenia na Slovensku, kde prehrali 1:2. Španieli prehrali na trávniku súpera po sérii 14 výhier za sebou, vonku zaznamenali prvú prehru v kvalifikáciách od roku 2006."

Marca (Šp.): "Španielsko utŕžilo prvú stretu bodov v kvalifikácii o postup na EURO 2016. Narazilo na drsných Slovákov!"

AS (Šp.): "Španielsko je už na straty zápasov zvyknuté. Po chybe Casillasa oživil nádeje Alcacer, ale Slováci "vyžmýkali" našu obranu a Stoch rozhodol."

El Pais (Šp.): "Slovensko uviedlo Španielsko do stavu pohotovosti."

iDnes.cz (ČR): "Slovenská senzácia: Hamšík, Kucka a spol. v boji o Euro zrazili Španielov."

ČT Sport (ČR): "Slovenskí futbalisti šokovali Španielov a vyhrali 2:1.

isport.blesk.cz (ČR): "Slovenská senzácia! Po úžasnej bitke zdolali majstrov Európy zo Španielska."

UEFA.com: "Gól Stocha v 87. minúte priniesol Slovákom slávne víťazstvo. Ukončil tak osemročnú a 36-mesačnú sériu Španielov bez kvalifikačnej prehry."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články