Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nový tréner alebo Messiho rešpekt v klube? Záhada znovuzrodenia klubu FC Barcelona zostáva nevyriešená

BARCELONA - Argentínsky futbalista Lionel Messi po zahanbujúcej prehre s Bayernom Mníchov mal čierne myšlienky. Myslel na odchod z Barcelony. Chcel odísť z milovaného klubu, pre ktorý tak veľa urobil.
Zdroj: 33679
Zdieľajte:

Messi nakoniec zmenil názor a v lete klub neopustil a to aj napriek enormému záujmu iných klubov.

Rozbroje v klube Messi vs Bartomea

Messi uviedol svoju túžbu zostať v klube a to aj napriek zlej športovej politike, ktorú ostro kritizoval. Messi po rozlúčke so Suárezom opäť vystrelil na Bartomeua so slovami: "Nezaslúžil si takúto výpoveď. Messi si povedal, múdrejší ustúpi a rozhodol sa stiahnuť."

Prečítajte si aj

Ako pat a mat: Takto to vyzerá, keď kopú brankári penalty

Barcelona zapla na vyššie obrátky

Môže za to aj mladík Ansu Fati, ktorý sa stal iba druhým 17-ročným mužom, ktorý dosiahol za Barcelonu 10 gólov v La Lige. Vidí v Messim svoj vzor a to mu pravdepodne pomáha dosiahnuť lepšie výsledky.

Pomôcť klubu by mal aj nový tréner FC Barcelony päťdesiatsedemročný Koeman, ktorý viedol od roku 2018 holandskú reprezentáciu. V Barcelone pôsobil ako hráč v rokoch 1985 až 1995, získal s ňou štyri ligové prvenstvá i Európsky pohár majstrov (1991/1992). Po konci aktívnej kariéry v roku 1997 presedlal na trénerskú stoličku a v katalánskej metropole pôsobil ako asistent v rokoch 1998 až 2000.

Hneď na začiatku uviedol, že klub potrebuje revolúciu.

Nový tréner FC Barcelona od svojho príchodu viackrát verejne priznal, že jeho mužstvo bude v novej sezóne hrať v rozostavení 4-2-3-1. V tomto systéme by mal Lionel Messi nastupovať v strede trojčlennej formácie, čiže ako takzvaný podhrotový útočník. Keď bude Barcelona útočiť, Argentínčan bude mať svoju slobodu, na ktorú je zvyknutý. Keď však katalánske mužstvo stratí loptu, malo by sa toto preradenie prejaviť na efektivite pressingu.

Taktická analýza zápasu FC Barcelony s Villarealom

Messi totiž bude ako podhrotový útočník po novom v druhej línii, takže sa od neho nebudú očakávať až také pohotové reakcie ako od hrotového útočníka a dvoch krídelníkov. Na papieri vyzerá prechod zo 4-3-3 na 4-2-3-1 ako detail, ale pre Barcelonu to bude veľká zmena, pretože toto mužstvo bolo dlhodobo zvyknuté mať v strede poľa defenzívneho stredopoliara a okrem neho dvoch centrálnych stredopoliarov.

Otázkou naďalej ostáva, čo stojí za znovuzrodením klubu? V odpovedi nájdeme viacero faktorov. Fanúšikovia klubu, si len prajú aby im dobré výsledky ostali aj naďalej.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články