Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Iniesta chce zo Žiliny tri body

Kapitán španielskej futbalovej reprezentácie Andres Iniesta verí, že vo štvrtkovom kvalifikačnom zápase EURO 2016 v Žiline, sa úradujúci majstri Európy dokážu vyhnúť problémom a podať výkon, ktorý im zabezpečí vytúžené tri body.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa slov špílmachra FC Barcelona musí "La Furia Roja" podať výkon na hranici 100 percent, aby jej Slováci neurobili neočakávaný škrt cez rozpočet.

Slovensko podalo v úvodnom zápase C-skupiny na Ukrajine dobrý výkon a vyhralo 1:0, čo si majstri sveta z roku 2010 dobre uvedomujú. "Myslím, že Slovensko nie je až tak ľahký súper, ako sa zdá, proti Ukrajine to ukázal. Tento duel nám niečo hovorí, a ak nebudeme hrať na 100 percent, vždy sa môžu objaviť komplikácie aj problémy. Nechceme tieto tri body stratiť, je to pre nás dôležité. Myslím, že naši chýbajúci hráči pre zranenia sa budú dať nahradiť, pretože máme široký káder. Chceme odohrať zápas v tempe, v dobrom nasadení a získať tri body," uviedol Iniesta na stredajšej oficiálnej tlačovej konferencii.

Iniestovi, zvyknutému hrávať na najväčších štadiónoch Európy či sveta, menší stánok MŠK Žilina vrásky na čele nerobí: "Myslím, že vôbec nebude problém hrať na takomto štadióne. Hral som aj na menších či väčších plochách, žiadny rozdiel," skonštatoval hráč, ktorý pozná a rešpektuje aj silu jednotlivých slovenských hráčov: "Všímam si Weissa a Hamšíka, robia veľmi rýchle prechody útoky a na toto sa budeme sústrediť. Čo sa týka Hamšíka, myslím, že je to fantastický hráč. Dúfame, že nebude mať svoj deň. Určite musíme rátať aj so silnou obranou domácich, ktorá vytvorí veľký blok. Verím, že ho prekonáme." Majster sveta a dvojnásobný európsky šampión má v najcennejšom drese už na konte sto zápasov: "Je veľmi zaujímavý pocit naplniť kvótu sto zápasov. Vždy sú tu nové začiatky a na tie sa treba koncentrovať. Chceme pre ľudí prinavrátiť pocit víťazstva a to zlé, čo sa udialo, nás motivuje."

Tridsaťročný skúsený harcovník si tiež uvedomuje dôležitosť zápasu: "Myslím si, že je to pre nás dôležitý a nebezpečný zápas aj preto, že hráme vonku. Neodvážim sa hovoriť o konkrétnych veciach. Je to pre nás síce kľúčový zápas, ale máme na to, aby sme vyhrali kdekoľvek."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články