Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Škrtel: "Dúfam, že potešíme divákov"

Ján Kozák verí, že naši hráči sa do zajtra dajú do poriadku. Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii pred súbojom so Španielskom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Otáznik visí najmä nad zdravotným stavom dvojice Marek Hamšík a Róbert Mak. Oboch hráčov trápila viróza, no dnešný predzápasový tréning by mali absolvovať. „Marek ešte v sobotu trénoval a potom mal vysoké teploty. Boli sme plní očakávaní, kedy príde medzi nás. My sme ho netlačili do ničoho. Včera sa k nám pridal a už trénoval. Verím, že bude všetko v poriadku aj teraz na večernom tréningu a aj v samotnom zápase. Mak včera netrénoval, mal zvýšenú teplotu. Lekári ho dali do poriadku, trénovať bude a sám som zvedavý, čo s ním tá záťaž urobí,“ povedal tréner Kozák na margo zdravotného stavu hráčov. Podľa Kozáka je každý medzištátny zápas dôležitý a je to sviatok, navyše ak nastúpime proti majstrom Európy. O výsledku ale rozprávať nechcel: „Španieli majú z 27 zápasov 25 výhier a dve remízy. My sa pokúsime podať čo najlepší výkon a samozrejme rešpektujeme silu súpera.“ Rozhodujúcim faktorom by mala byť pripravenosť oboch aktérov. „Myslím, že máme dostatok skúsených a kvalitných hráčov, aby mal zápas dobrú športovú úroveň. Bolo by pekné skórovať, ale góly je čoraz ťažšie dosiahnuť, najmä proti takémuto súperovi. To ale uvidíme až zajtra. Ukáže to samotný zápas.“

Zápas by sa mal hrať pred vypredaným hľadiskom štadióna v Žiline. „Určite každému hráčovi sa hrá lepšie na plnom štadióne. V predchádzajúcich zápasoch nebola taká divácka účasť, myslím na súboj s Maltou. Zajtra to bude iné a my sa na to tešíme. Dúfam, že divákov výkonom aj výsledkom potešíme,“ povedal kapitán mužstva Martin Škrtel, ktorý verí, že dobrá atmosféra na tribúnach môže Slovákov pohnať vpred.

Najväčšou hrozbou pre našu bránu by mal byť útočník Chelsea Londýn Diego Costa, ktorý má momentálne skvelú formu. „My obrancovia urobíme všetko preto, aby sme mu to čo najviac znepríjemnili a nedovolili sme mu streliť gól. Je našou úlohou zabrániť mu streliť gól. Uvidíme, ako to skončí, aj my máme kvalitných hráčov, ktorí vedia streliť gól. Verím, že sa im to podarí,“ dodal náš kapitán.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články